Μενού
Νίκη Κεραμέως
Νίκη Κεραμέως | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Εσωτερικό έλεγχο στο υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την υπόθεση με τα email της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, σε απόδημους Έλληνες.

Σε πρωινή της συνέντευξη στην ΕΡΤ, η κα Κεραμέως ερωτήθηκε σχετικά με το ζήτημα, που απασχολεί ιδιαιτέρως τις τελευταίες μέρες, και ενημέρωσε πως παρότι το υπουργείο δεν έχει δώσει προσωπικά στοιχεία πολιτών και η ίδια η κα Ασημακοπούλου δηλώνει ότι δεν πήρε τα στοιχεία από εκεί, αποφασίστηκε να γίνει ο εσωτερικός έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων. 

«Αποφασίσαμε να δώσουμε μία οδηγία για εσωτερικό έλεγχο για να επιβεβαιώσουμε την επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών της προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023» είπε, συγκεκριμένα. 

«Λάβαμε και εμείς κάποιες καταγγελίες, οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις, να μην υπάρχει καμία σκιά» υπογράμμισε. «Παρότι το υπουργείο δεν δίνει email και η κα Ασημακοπούλου έχει πει ότι δεν έχει τα έχει πάρει από το υπουργείο Εσωτερικών, για να μην μείνει καμία σκιά, είπαμε να προχωρήσει ένας εσωτερικός έλεγχος» επανέλαβε.

Αναφέρθηκε στην έρευνα που γίνεται και από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την υπόθεση, λέγοντας πως η ευρωβουλευτής θα κληθεί να δώσει νέες απαντήσεις. 

«Το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει στοιχεία επικοινωνία πολιτών: email και τηλέφωνα επικοινωνίας. Το λέει ρητά η νομοθεσία» επεσήμανε, σε άλλο σημείο, και σημείωσε πως η κα Ασημακοπούλου έχει λάβει τους εκλογικούς καταλόγους, κάτι που είναι σύνηθες, αλλά σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται τα email ή τα τηλέφωνα.

Καταλήγοντας, η υπουργός σημείωσε πως το όλο ζήτημα «δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο. Αφορά όσους είχαν γραφτεί στην πλατφόρμα για να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές του 2023» και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «εργαλειοποίηση» του θέματος γιατί «είχε καταψηφίσει την επιστολική ψήφο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA