Μενού
vasilis-kikilias
Βασίλης Κικίλιας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για «αλητήριους εμπρηστές» που θέτουν σε κίνδυνο ζωές με τη φωτιά στον Αυλώνα έκανε λόγο σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, στέλνοντας το μήνυμα πως «δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε».

«Οι εθελοντές μας και ολόκληρη η Πολιτική Προστασία δίνουν τεράστια μάχη σε όλη την Επικράτεια και κάποιες από αυτές παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων, κάποιοι αλητήριοι εμπρηστέςβάζουν φωτιές θέτοντας σε κίνδυνο τα δάση, τις περιουσίες και πρωτίστως τις ανθρώπινες ζωές», είπε μεταξύ άλλων.

«Στους πρόποδες της Πάρνηθας, στην περιοχή Αυλώνα από τις 8:00 το πρωί έγιναν εννέα απόπειρες εμπρησμού. 8:13 περιοχή Αυλώνας πρώτη προσπάθεια, 8:57 περιοχή Σύκαμινο Αυλώνας 3 προσπάθειες, 9:47 περιοχή Συκάμινο Αυλώνας άλλες τρεις προσπάθειες, 10:51 βόρεια της Αυλώνας μία προσπάθεια, 12:02 βόρεια της Αυλώνας στους πρόποδες της Πάρνηθας μία προσπάθεια εμπρησμού η οποία πήρε διαστάσεις», ανέφερε ακόμα.

«Αυτό που συμβαίνει είναι όχι απλά ανεπίτρεπτο, αλλά αισχρό και εγκληματικό. Αναγνωρίστηκε ασημί αγροτικό ημιφορτηγό που πιθανότατα εμπλέκεται στα περιστατικά. Γίνονται προσαγωγές υπόπτων», υπογράμμισε ακόμα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και συνέχισε:΅

«Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, κυρίως η Ελληνική Αστυνομία και η ΕΥΠ θα κάνουν τα πάντα για να συλλάβουν τους εμπρηστές. Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα, δεν θα γλιτώσετε, θα σάς βρούμε, θα λογοδοτήσετε στη Δικαιοσύνη».

Τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για τους εμπρησμούς σε Αυλώνα και Μενίδι

Την ίδια ώρα, οι Αρχές προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμούς. Οι δύο από αυτούς κατηγορούνται για τις φωτιές στον Αυλώνα και οι άλλοι δύο για εκείνες στο Μενίδι.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ προσήχθη από την περιοχή του Αγίου Γεωργίου στο ΑΤ Αυλώνα ένας 45χρονος, για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες πως κινούνταν ύποπτα από το πρωί με το όχημα του στις περιοχές που εκδηλώθηκαν πυρκαγιές, ενώ λίγο αργότερα προσήχθη και ένας δεύτερος άνδρας.

Φωτογραφίες - ντοκουμέντα από τους εμπρησμούς

Την ώρα που η πυρκαγιά στη νότια πλευρά της Πάρνηθας παρουσίαζε βελτιωμένη εικόνα, ξεκίνησε ένα μπαράζ διαδοχικών πυρκαγιών στη βόρεια πλευρά του βουνού και συγκεκριμένα από τον Αυλώνα μέχρι το Σικάμηνο.

Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνεται η τριάδα εστιών που μπήκαν στις 08:57.

emprismos 1

Στη δεύτερη φωτογραφία οι άλλες τρεις που μπήκαν διαδοχικά στις 09:47, όπως αναφέρονται αναλυτικά στη δήλωση του Βασίλη Κικίλια.

emprismos 2
Απόπειρα εμπρησμού στον Αυλώνα

 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA