Το ΚΚΕ προέβη σε ανακοίνωση με την οποία επιρρίπτει ευθύνες και στηλιτεύει μία συμβεβλημένη πολιτική κυβερνήσεων, σωματείων και ευρωπαϊκών θεσμών που εγκολπώνουν το σκάνδαλο υπεξαιρεσεων σε προγράμματα κατάρτισης.
«Κανείς δεν μπορεί να "πέφτει από τα σύννεφα" με τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τα ευρωπαϊκά προγράμματα κατάρτισης, που λειτουργούσαν ως μηχανισμός χειραγώγησης συνειδήσεων και τελικά νομιμοποίησης και προώθησης της αντεργατικής πολιτικής κυβερνήσεων, ΕΕ και κεφαλαίου, με τις πλάτες των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ» επισημαίνει και προσθέτει:
«Αυτός ο μηχανισμός δεν ήταν απλά σε γνώση της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά τον είχε αναβαθμίσει με τη σύσταση του Ειδικού Λογαριασμού Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΛΕΚ, ν. 4921/2022), στον οποίο συμμετέχουν τα ινστιτούτα της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών ενώσεων και στον οποίο τοποθέτησε πρόεδρο τον Γ. Παναγόπουλο».
ΚΚΕ:«ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ φέρουν ευθύνες για τα προγράμματα»
«Η υλοποίηση των προγραμμάτων γινόταν με υπουργικές αποφάσεις, πολλές φορές με συμμετοχή Περιφερειών και Δήμων, ενώ ευθύνες έχουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν τόσα χρόνια αυτή την ηγεσία και τις πρακτικές της.
Διαβάστε ακόμα: «Σπαρτιάτες»: Απαλλαγή και των 13 κατηγορούμενων ζήτησε η εισαγγελέας - «Δεν προκύπτει εξαπάτηση»
Είναι ακόμα ενδεικτικό ότι στον ίδιο οργανισμό, με πρόεδρο τον εργατοπατέρα Παναγόπουλο, ανατέθηκε, εκτός από τη διαχείριση των κονδυλίων για τα προγράμματα, και η αρμοδιότητα της απόδοσης στα συνδικάτα των εισφορών που παρακρατούνται από τους μισθούς των εργαζομένων, ενώ τώρα, με το νομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που επίσης στηρίχθηκε από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, δίνεται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ ρόλος "πορτιέρη" για την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων, παραγκωνίζοντας τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων».
«Επιπλέον, η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας οφείλουν να δώσουν απαντήσεις για το ποια ήταν τα προγράμματα που στη συνέχεια απορρίφθηκαν από την ΕΕ και με ποια αιτιολόγηση έγινε αυτό, πώς εντάχθηκαν έπειτα στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αν υλοποιήθηκαν, αν έγινε έλεγχος και απολογισμός για αυτά.
Τέλος, οφείλει να αποσύρει εδώ και τώρα το νομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις, που συνέγραψε με τον ελεγχόμενο Παναγόπουλο. Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους θα το κάνουν "κουρελόχαρτο", όπως έχουν κάνει και με άλλους νόμους στο παρελθόν» υπογραμμίζει το ΚΚΕ καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του.
- Κρυφτό με τον θάνατο: Οι ηγέτες που ήταν βαριά άρρωστοι και δεν το αποκάλυψαν ποτέ
- Ο εκνευρισμός Μητσοτάκη με Βενιζέλο, οι υπουργοί που θα ταξιδέψουν στην Τουρκία και οι ψήφοι του Φαραντούρη στο ΠΑΣΟΚ
- Η έντονη αντίδραση του Πέτρου Φιλιππίδη σε ερώτηση νεαρού ρεπόρτερ
- «Έφυγε» από τη ζωή η Μάγδα Λέκκα: Θλίψη για την ακούραστη πρόεδρο των συνταξιούχων ηθοποιών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.