Μενού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν
Συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στο Μέγαρο Μαξίμου | AP Photos / Thanassis Stavrakis
  • Α-
  • Α+

Σε καλό κλίμα φαίνεται πως θα συνεχίσουν να κινούνται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς, όπως σημειώνει η στήλη «Μαξιμιλιανός» του Reader, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ανανεώσουν το «ραντεβού» τους στην Άγκυρα στα μέσα Μαΐου.

Η συνάντηση Μητσοτάκη, Ερντογάν προέκυψε από τη χθεσινή επαφή της υφυπουργού Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μπουράκ Ακτσαπάρ, στο περιθώριο του Πολιτικού Διαλόγου, στην Άγκυρα.

Μεταξύ άλλων, όπως συνεχίζει σχετικά ο «Μαξιμιλιανός», Μητσοτάκης και Ερντογάν θα συζητήσουν σε δύο φάσεις, πρώτα στα μέσα Μαΐου στην Άγκυρα, όπου εικάζεται το διάστημα μεταξύ 6 και 10, και δευτερευόντως, στην Ουάσινγκτον στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Συνάντηση Μητσοτάκη, Ερντογάν: «Πυρετός» για την ατζέντα

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί, όπως έχει γίνει γνωστό, είναι η ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη, Ερντογάν, η οποία θα προκύψει από τις διαδοχικές επαφές που θα έχουν οι υπουργοί των δύο αρχηγών.

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση Παπαδοπούλου, Ακτσαπάρ, έγιναν γνωστά –από τη συνάντησή τους– δύο πράγματα: Πρώτον, ότι το θερμό κλίμα θα συνεχιστεί μέχρι νεωτέρας. Άρα, δηλώσεις, αερομαχίες, Navtex, στρατιωτικές ασκήσεις, είναι εκτός ώστε να μην επηρεάσουν τη θετική ατμόσφαιρα.

Δεύτερον, ότι τα θέματα υψηλής πολιτικής, δηλαδή αυτά της χάραξης θαλασσίων ζωνών, δεν αγγίζονται, μέχρι να δώσουν το πράσινο φως οι δυο ηγέτες. Πότε θα συναντηθούν;

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA