Μενού
Στέφανος Κασσέλακης
Στέφανος Κασσέλακης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μια εβδομάδα που θα μείνει πολύ στην Αθήνα είναι αυτή που ξεκίνησε χθες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μου λένε αρμόδιες πηγές ότι θα κάνει αρκετά ραντεβού στο γραφείο του.

Κάποια εξ αυτών αναμένεται να είναι και ραντεβού που θα αφορούν το ευρωψηφοδέλτιο, καθώς κάποιοι υποψήφιοι έχουν ήδη περάσει από το ισόγειο του Μεγάρου Μαξίμου και άλλοι περιμένουν το τηλεφώνημα για το οριστικό του πράγματος.

Βεβαίως, δεν έχουν κλείσει όλα τα κενά και αναζητούνται, όπως σας έχω πει και άλλες φορές, πρόσωπα με δεξιό αποτύπωμα.

Πόσες εταιρείες έχει ο Κασσελάκης;

Δεν αφήνει διόλου η κυβέρνηση το θέμα των εταιρειών Κασσελάκη, καθώς αντιλαμβάνονται ότι εδώ υπάρχει ψωμί.

Όπως και να έχει, από τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ νόμιζε ότι μπορούσε να διατηρεί τις εταιρείες του, που παρήγαγαν εισόδημα, προφανώς θα αποτυπωθούν στη χρήση του Πόθεν Έσχες που θα πρέπει να καταθέσει τις επόμενες εβδομάδες ή έστω όταν ανοίξει η σχετική πλατφόρμα.

Μου έλεγε, μάλιστα, αρμόδιος παράγων που ασχολείται με τα πράγματα ότι είναι άγνωστο πόσες εταιρείες διαθέτει εν τέλει ο κ. Κασσελάκης.

Διότι δεν είναι μόνο αυτή που δανειοδότησε τα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ ή οι δύο εταιρείες για κάθε ένα αστακοκάραβο. Και προφανώς και οι διαδικασίες για να κλείσουν ή να μεταβιβαστούν οι εταιρείες παίρνουν χρόνο.

Ποιοι περιμένουν τον Ανδρουλάκη

Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία έφτασε στ' αυτιά μου τις προηγούμενες μέρες αναφορικά με τις εξελίξεις εντός του ΠΑΣΟΚ. Μου έλεγε, λοιπόν, ένα πουλάκι που σπανίως λαθεύει ότι ορισμένοι περιμένουν τον Ανδρουλάκη στη γωνία, να μην πάει και τόσο καλά το κόμμα, και να ξεκινήσουν τα εσωκομματικά όργανα.

Μάλιστα, αυτοί οι κάποιοι προσπαθούν να ζυμώσουν τον Μανώλη Χριστοδουλάκη να βγει πιο μπροστά.

androulakis
Eurokinissi

Δεν ξέρω τι θα καταφέρουν, ξέρω πάντως τι μου είπε ένας έμπειρος δημοσκόπος: το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην... πετάει, ο Ανδρουλάκης όμως είναι πολύ καλός στην κινητοποίηση ψηφοφόρων.

Και σε εκλογές χαμηλής συμμετοχής, όπως οι ευρωεκλογές, αυτός που εμφανίζει οργανωμένα ψηφοφόρους στην κάλπη συνήθως είναι κερδισμένος.

Με ορίζοντα το… 2029 

Ενδιαφέρουσα σκέψη που μοιράστηκε μαζί μου πολιτικός με μεγάλη εμπειρία και υπουργική θητεία: στην πολιτική πιάτσα προεξοφλείται πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου κι εφόσον τα πράγματα στη χώρα κυλήσουν γραμμικά, ο Μητσοτάκης θα διεκδικήσει και τρίτη τετραετία το 2027.

Ωστόσο, η ίδια πιάτσα θεωρεί πως ο Μητσοτάκης θα αποχωρήσει το 2029 για μια υψηλή θέση στην Ευρώπη, αφού θα έχει ολοκληρώσει μια δεκαετία στην Πρωθυπουργία, σπάζοντας τα ρεκόρ της μεταπολίτευσης.

Αυτό σημαίνει πως το 2029 η κούρσα θα είναι ανοιχτή τόσο για τον επίδοξο νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας όσο και για τους τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης ώστε να διεκδικήσουν την Πρωθυπουργία τη νέα δεκαετία.

Μέχρι τότε ουδείς διακρίνει πιθανότητες για τον εαυτό του. Ενδιαφέρουσα σκέψη, δεν λέω, με τη σημείωση ότι τα πράγματα στην πολιτική ποτέ δεν κινούνται γραμμικά. 

Ραντεβού τον Μάιο για τα ελληνοτουρκικά 

Δυο πράγματα επιβεβαιώθηκαν χθες στη συνάντηση της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Ακτσαπάρ.

Πρώτον, ότι το θερμό κλίμα θα συνεχιστεί μέχρι νεωτέρας. Άρα, δηλώσεις, αερομαχίες, Navtex, στρατιωτικές ασκήσεις, είναι εκτός ώστε να μην επηρεάσουν τη θετική ατμόσφαιρα.

mitsotakis erdogan
Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Βίλνιους | Eurokinissi

Δεύτερον, ότι τα θέματα υψηλής πολιτικής, δηλαδή αυτά της χάραξης θαλασσίων ζωνών, δεν αγγίζονται, μέχρι να δώσουν το πράσινο φως οι δυο ηγέτες. Πότε θα συναντηθούν;

Σε δυο φάσεις, πρώτα στα μέσα Μαΐου όταν ο Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την Άγκυρα κι έπειτα στην Ουάσιγκτον, όπου Ερντογάν και Μητσοτάκης θα βρεθούν για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Δείτε επίσης:

Δεν ήταν εντελώς γυμνός ο Τζον Σίνα στα Όσκαρ - Η φωτογραφία από τα παρασκήνια που δείχνει την αλήθεια

Ο Νίκος Καρβέλας σε συζητήσεις για να κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές - Με ποιο κόμμα

Ανδρομάχη: «Ο χώρος του τραγουδιού δουλεύει με γνωριμίες, κονέ και κρεβάτια»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA