Μενού
Κυριάκος Μητσοτάκης - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Κυριάκος Μητσοτάκης - Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος | ΑΠΕ-ΜΝΠΕ/ΓΤΠ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
  • Α-
  • Α+

Κοινή επίσκεψη σε δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι Βοιωτίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Παρασκευή (26/4), ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Η κοινή τους αυτή παρουσία ενέχει πολλά μηνύματα. 

Η επίσκεψή τους έρχεται σε μία σημαντική συγκυρία, λίγο πριν από τον εορτασμό του Πάσχα, και κρίνεται, σύμφωνα και με το σχετικό ρεπορτάζ της Ναντίν Χαρδαλιά για το Reader ως κίνηση εξομάλυνσης των σχέσεων κυβέρνησης και εκκλησίας μετά τις αναταράξεις που είχαν προκληθεί από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι δύο πλευρές, προφανώς, επιδιώκουν να στείλουν ένα κοινό μήνυμα αποκλιμάκωσης και σεβασμού στη διαφορετική άποψη, καταδεικνύοντας ότι οι διαφωνίες δεν πρέπει να οδηγούν σε διχασμό.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει μία επαναπροσέγγιση για να κλείσει αυτό το «μέτωπο». 

Πρόκειται για μία κίνηση με υψηλό συμβολισμό που γίνεται μεν ενόψει Πάσχα, αλλά αποκτά επιπρόσθετο ενδιαφέρον δεδομένου ότι θα λάβει χώρα στον απόηχο των επιθέσεων εναντίον βουλευτών της ΝΔ επειδή ψήφισαν το επίμαχο νομοσχέδιο

Σημειώνεται πως ο Αρχιεπίσκοπος έχει καταδικάσει αυτές τις εκφράσεις, λέγοντας πως η «εκκλησία δεν εκδικείται». 

«Η εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή. Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της» είπε, αναλυτικά. 

Διαβάστε επίσης

Ο πήχης του 33%, τα πανηγύρια της Προέδρου που θύμωσαν την Εκκλησία και η Καϊλή που δεν θα λείψει

Ο εμφύλιος των οργανωμένων, ο ηγετικός ρόλος του μάνατζερ τράπερ και το σύνθημα για επίθεση στα ΜΑΤ

Ο «βασιλιάς» των Final-4: Ο Βασίλης Σπανούλης επιστρέφει 20 χρόνια μετά από το πρώτο του «ξεχασμένο» F4

Ο εφιάλτης του Τσερνόμπιλ, το ραδιενεργό νέφος στην Ελλάδα και η ομάδα αυτοκτονίας που έσωσε τον πλανήτη

Εορταστικό ωράριο: Ποια σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Κυριακή (28/4) - Το ωράριό τους

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA