Μενού
mitsotakis
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τη βούλησή του να παραμείνει προσηλωμένος στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, προχωρώντας παράλληλα με τη διαχείριση κρίσεων στην υλοποίηση μεγάλων και τολμηρών αλλαγών για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών και τον εκσυγχρονισμό όλων των πτυχών του κράτους, αναμένεται να επαναβεβαιώσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή του ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.  Το σήμα δόθηκε ήδη από χθες άλλωστε στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου ξεκαθάρισε ότι η ανάλωση αρκετού χρόνου στη διαχείριση κρίσεων «δεν μπορεί να ακυρώνει τον κύριο πυρήνα του λόγου για τον οποίο μας επέλεξαν οι πολίτες και μάς έδωσαν αυτό το πολύ υψηλό ποσοστό».

Στη σκιά των καταστροφικών συνεπειών της κακοκαιρίας Daniel και με τον «Elias» να δοκιμάζει εκ νέου τις αντοχές των κατοίκων του Βόλου και γενικότερα της Μαγνησίας και της Βόρειας Εύβοιας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει εκτενώς για τα ανοιχτά «μέτωπα» με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση, δίνοντας έμφαση στην αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δυσμενή δεδομένα της κλιματικής κρίσης. Ο ίδιος εξάλλου προϊδέασε χθες για επιπλέον αλλαγές στον συγκεκριμένο τομέα, διαβεβαιώνοντας ότι η πολιτεία θα σταθεί μέχρι τέλους στο πλευρό των πληγέντων και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να θωρακίσει καλύτερα τη χώρα απέναντι στα εντεινόμενα  ακραία καιρικά φαινόμενα.  

Μάχη για την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων

Η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας πάντως μετά από ένα καλοκαίρι κατά το οποίο η κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει διαδοχικές κρίσεις όπως οι πυρκαγιές στον Έβρο και τη Ρόδο, οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, αλλά και μία σειρά από τραγικά περιστατικά τα οποία την έφεραν σε θέση «απολογούμενου», αναμφίβολα θα λειτουργήσει και ως μία τονωτική ένεση στο ηθικό των βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι θα έχουν μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη την ευκαιρία να μεταφέρουν το κλίμα από τις εκλογικές τους περιφέρειες και να διατυπώσουν ενδεχόμενους προβληματισμούς.

Οι ίδιοι πάντως θα κληθούν από τον Πρωθυπουργό να δώσουν τη μάχη της υλοποίησης των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ στην πρώτη γραμμή, τόσο μέσω της στήριξης του πλούσιου νομοθετικού έργου στη Βουλή όσο και με την κατάθεση προτάσεων για καίρια ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Στο επίκεντρο της ομιλίας του Πρωθυπουργού θα βρεθούν επίσης οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας στην αγορά, με την παράλληλη εκπομπή του αυστηρού μηνύματος ότι η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη με όσους επιχειρήσουν να κερδοσκοπήσουν στις πλάτες των καταναλωτών.

Ο στόχος για τις 13 «γαλάζιες» Περιφέρειες

Παράλληλα, με το χρόνο για αυτοδιοικητικές εκλογές της επόμενης Κυριακής να μετρά πλέον αντίστροφα, ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει και στο στόχο να βαφτούν και οι 13 Περιφέρειες γαλάζιες, ζητώντας από τους βουλευτές να εντείνουν την κινητοποίησή τους για τη στήριξη των προσώπων στα οποία έχει δώσει το χρίσμα η ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι είναι κρίσιμος ο στενός συντονισμός του κεντρικού κράτους με τις Περιφέρειες με στόχο τη βέλτιστη εφαρμογή και των τοπικών αναπτυξιακών σχεδίων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη αναφορά του Πρωθυπουργού στις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Αν και θα επαναλάβει ότι αντίπαλος της κυβέρνησης είναι η καθημερινότητα των πολιτών και πήχης της η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να διατυπώσει τις αμφιβολίες του για την πραγματοποίηση της προσδοκίας του να αποκτήσει η χώρα μία «σοβαρή, αξιόπιστη και εποικοδομητική αντιπολίτευση» που θα γυρίσει την πλάτη στην «τοξικότητα του παρελθόντος».

Ενδεικτικό της αίσθησης που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «η συμπόρευση του (κ. Κασσελάκη) με τους πιο γνήσιους εκφραστές της ρητορικής μίσους, αυτού του τοξικού λόγου, αλλά και ανθρώπους οι οποίοι έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα από την ελληνική Δικαιοσύνη, μας κάνει να έχουμε αμφιβολίες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.