Μενού
mitsotakis - ipourgiko
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε την απόλυτη προσήλωση της κυβέρνησης στις μικρές και μεγάλες αλλαγές που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός ξεχώρισε δύο μεταρρυθμίσεις, αυτές που αφορούν τη βελτίωση του κράτους αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, με έμφαση στα θέματα της υγείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε κάνοντας αναφορά στην κακοκαιρία που πλήττει ξανά τη χώρα, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί στις περιοχές που πλήττονται. Αυτή τη φορά εστιάζουμε, πρωτίστως την προσοχή μας στην Εύβοια με όλες μας τις δυνάμεις».

«Ξέρουμε ότι αναλώνουμε χρόνο στη διαχείριση των κρίσεων και αυτό είναι πια μια πραγματικότητα η οποία πάντως δεν μπορεί να ακυρώνει τον κύριο πυρήνα του λόγου για τον οποίο μας εξέλεξαν οι πολίτες και αυτός δεν είναι άλλος από το να εφαρμόσουμε τολμηρές αλλαγές που θα στηρίξουν την ποιοτική ανάπτυξη, θα αντιμετωπίσουν την ανεργία, θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των πολιτών και θα παράσχουν καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους κρίσιμους τομείς όλων των δημοσίων πολιτικών», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

Επιπλέον,  δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εν εξελίξει διαδικασία ανασυγκρότησης των πληγεισών περιοχών της Θεσσαλίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Οι πρώτες αποζημιώσεις έχουν καταβληθεί, θα έλεγα σε χρόνο ρεκόρ. Είναι μία πρώτη σημαντική αλλά προσωρινή ανακούφιση για τους ανθρώπους οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τη μανία της φύσης.

Εξελίσσονται ταχύτατα οι αυτοψίες για την αναλυτική εκτίμηση των ζημιών, ενώ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θυμίζω, έχει ανασταλεί και κάθε καταβολή οφειλών των κατοίκων.

Οι συνομιλίες μας για την οριστικοποίηση της ευρωπαϊκής αρωγής προχωρούν ταχύτατα αλλά προφανώς η ανάταξη της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλία είναι ένα έργο που θα απαιτήσει καιρό και το οποίο θα παρακολουθούμε συνεχώς».

Τα δύο νομοσχέδια

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία σε δυο από τα νομοσχέδια που συζητούνται σήμερα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το πρώτο είναι του υπουργείου Εσωτερικών και αφορά την επιλογή διοικήσεων σε φορείς του δημοσίου τομέα χαρακτηρίζοντάς το «τομή στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την αξιοκρατική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης».

Το δεύτερο είναι του υπουργείου Υγείας και αφορά στη λειτουργία ειδικών Μονάδων σε νοσοκομεία για την περίθαλψη ασθενών με εγκεφαλικά επεισόδια με τον Κυρ. Μητσοτάκη να επισημαίνει ότι ιδρύονται 17 ειδικές μονάδες Αντιμετώπισης των εγκεφαλικών προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η σοβαρή απειλή για την υγεία των πολιτών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.