Μενού
mitsotakis
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνει αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ και υπό τη σκιά των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία. Παράλληλα, «κλειδώνουν» οι τελευταίες λεπτομέρειες για το «καλάθι» που θα παρουσιάσει το Σάββατο.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι η επίσκεψη πάντως του πρωθυπουργού θα είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη που είχε προγραμματίσει, μετά τις φονικές πλημμύρες.

Τι θα ανακοινώσει

Σύμφωνα με το Mega, στην καθιερωμένη ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στην ανάγκη ριζικών αλλαγών στην Πολιτική Προστασία, ενώ θα μιλήσει και για την ανάγκη ενός καλύτερου συντονισμού των κρατικών υπηρεσιών.

Σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείεται να δούμε τη σύσταση ενός νέου υφυπουργείου ή μιας κυβερνητικής δομής που θα έχει ως αντικείμενο τη διευκόλυνση της επικοινωνίας των κρατικών δομών αλλά και τη βελτίωση δυσλειτουργιών σε θέματα συντονισμού, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία του κράτους.

Επιπλέον, αναμένεται αναδιαμόρφωση του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, με κύριο μέλημα την αποκατάσταση των ζημιών των πληγεισών περιοχών από την κακοκαιρία «Daniel».

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και στο έκτακτο περιβαλλοντικό τέλος που έχει ανακοινωθεί, με το Μαξίμου να παραμένει καθησυχαστικό υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για ένα χαράτσι που θα επιβληθεί στους πολίτες.

Τι ώρα θα γίνει η ομιλία του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του αύριο, Σάββατο, στις 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Την Κυριακή 17/09 στις 13:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Θεσσαλονίκη δεν θα γίνει αυτό που γινόταν κάθε χρόνο, να μεταβαίνει δηλαδή στην πόλη σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο. Φέτος έχει ζητηθεί να ανέβουν μόνο οι υπουργοί των «παραγωγικών υπουργείων».

Μάλιστα, ειδικά εκείνοι που έχουν επιφορτιστεί με τη διαχείριση των προβλημάτων από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία θα βρίσκονται στο πεδίο και στα υπουργεία.

Τέλος στα σενάρια για ανασχηματισμό

Την ίδια ώρα, το Μαξίμου κλείνει το θέμα του ανασχηματισμού, ένα ζήτημα που απασχολούσε τελευταία την πολιτική επικαιρότητα. Κυβερνητικά στελέχη σε σχετικές ερωτήσεις σημειώνουν ότι δεν υπάρχει ζήτημα ανασχηματισμού όχι μόνο πριν από τη ΔΕΘ αλλά και μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Νέα Υόρκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και θα παραμείνει μέχρι και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο στις 20 ή στις 21 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη αν και ο πρωθυπουργός έχει δεχτεί εισηγήσεις, έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει σε αλλαγές σε πρόσωπα. Όσον αφορά στη σκιά των σχολίων περί πιθανής αντικατάστασης του Βασίλη Κικίλια, οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα Κικίλια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA