Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας Κυριάκος Πιερρακάκης επικράτησε του Βέλγου ομόλογού του Βίνσεντ Βαν Πέτεγκεμ και εξελέγη νέος πρόεδρος του Eurogroup, κάτι προδιαγεγραμμένο δεδομένου ότι αποτελούσε φαβορί.
Προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup, ο Λαρς Κλινγκμπέϊλ δήλωσε πως είχε ενημερώσει τόσο τον Βέλγο όσο και τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, πως σε συνεννόηση με τον καγκελάριο Μέρτς, θα ψηφίσει υπέρ του Έλληνα υποψηφίου.
«Συγχαρητήρια Κυριάκο Πιερρακάκη για την εκλογή σου ως πρόεδρος του Eurogroup. Σου εύχομαι πάσα επιτυχία καθώς οδηγείς το Eurogroup στον μέλλον - για να εξελιχθεί, να προσαρμοστεί και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με νηφαλιότητα, σκοπό και ισχυρή συλλογική προσήλωση», έγραψε ο υπουργός Οικονομικών της Λετονίας, Άρβιλς Ασεράντενς.
- Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο 25χρονος που είχε ταυτοποιηθεί - Τα πρώτα του λόγια
- Ο Λαφαζάνης με τον Χαμενεΐ και το πρόβλημα του να μην μπορούμε να πιστέψουμε πια στα μάτια μας
- Μια αναμενόμενη διαγραφή
- Χαιρετά σιγά σιγά για να γεννήσει η Κατερίνα Καινούργιου: Πότε αποχωρεί και ποιος θα την αντικαταστήσει
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.