Μενού
paulos marinakis
Παύλος Μαρινάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας διαφωνούν με τη διάταξη σχετικά με την παροχή άδειας παραμονής σε μετανάστες έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, έκρινε πως είναι αυτονόητη η διαγραφή όσων βουλευτών ταχθούν κατά της διάταξης, εφόσον έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ότι απαιτείται κομματική πειθαρχία. 

«Είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία για τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες της. Είναι αυτονόητες οι συνέπειες» επεσήμανε και όταν ρωτήθηκε εάν θα διαγραφούν οι διαφωνούντες, απάντησε θετικά. «Ό,τι προβλέπεται διαχρονικά» σχολίασε.

Ερωτώμενος για όσους έχουν ξεκαθαρίσει πως θα καταψήφιζαν εάν δεν υπήρχε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, έκρινε πως «αυτή είναι η διαφορά της ΝΔ. Ακούγονται όλες οι απόψεις και προχωρά συντεταγμένα μπροστά». 

Με βάση αυτό εξαπέλυσε και κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που τον κατηγορεί για τις διαφωνίες, την ώρα που στο κόμμα έχει καταγραφεί μεγάλη φυγή βουλευτών που σχημάτισαν και δικό τους πολιτικό σχηματισμό. 

Σχετικά με την περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε πως «δική μου υποχρέωση είναι να εξηγώ τι κάνουμε, γιατί το κάνουμε και τι όφελος έχει για την κοινωνία,
Δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι ερμηνευτής ενός πρώην προέδρου μας και πρώην πρωθυπουργού». 

Σημειώνεται πως ο κ. Σαμαράς έχει ταχθεί κατά της διάταξης, αλλά η κυβέρνηση τον έχει εξαιρέσει από τον κανόνα της κομματικής πειθαρχίας

Αναφορικά με την ίδια τη διάταξη, ξεκαθάρισε πως είναι μία «βεβαίωση διαμονής, υπό την όρο της εργασίας. Η τριετία δεν είναι για την εργασία, είναι προϋπόθεση για να πάρει κάποιος την άδεια διαμονής».

Σε περίπτωση που πάψει να εργάζεται το άτομο αυτό «θεωρείται, de facto, παράνομος και ακολουθείται η διαδικασία επιστροφής». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA