Μενού
milena-apostolaki
Μιλένα Αποστολάκη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αντιθεσμική λειτουργία, τυχοδιωκτική απόπειρα πολιτικού αντιπερισπασμού και μικροκομματικό καιροσκοπισμό καταλογίζει την κυβέρνηση η τομεάρχης δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας για την επιστολική ψήφο.

«Χωρίς θεσμική υπευθυνότητα και δημοκρατική διαβούλευση η κυβέρνηση παρέκαμψε τη διακομματική επιτροπή σε ένα νομοσχέδιο εκλογικής νομοθεσίας και με τη χτεσινή τυχοδιωκτική απόπειρα πολιτικού αντιπερισπασμού ολοκληρώνει την αντιθεσμική της λειτουργία», σημειώνει η κ. Αποστολάκη, σε δήλωσή της, στο Reader.

«Η κατάθεση τροπολογίας που επιφέρει τροποποίηση της εκλογικής νομοθεσίας για την οποία το Σύνταγμα απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία 2/3 αποδεικνύει ότι έχουμε μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών, ανίκανη να οικοδομήσει συναινέσεις και να προωθήσει ώριμες και ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις», επισήμανε επίσης.

Η τομεάρχης δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε επίσης ότι «ένας μικροκομματικός καιροσκοπισμός επιχειρείται να μεταμορφωθεί σε μεταρρυθμιστικό οίστρο. Η επιστολική ψήφος οφείλει να ενταχτεί στις δυνατότητες τις οποίες η οργανωμένη πολιτεία προσφέρει στους εκλογείς ως διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος όχι ως υποκατάσταση».

«Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα έπρεπε να έχει επιδιωχθεί είναι ένας διακομματικός διάλογος πού το βέβαιο είναι ότι μόνο να προσφέρει θα είχε στην κυβερνητική πλειοψηφία η οποία παραπαίει ανάμεσα στο πλαστό συναινετικό εκσυγχρονιστικό της αφήγημα και την παλαιοκομματική κουτοπόνηρη και μικροκομματική της λειτουργία», ανέφερε ακόμα η κ. Αποστολάκη

Τέλος, κατέληξε: «Δεν έχουν κουλτούρα διαλόγου και συναίνεσης και αυτό αντανακλάται όχι μόνο στην κακή νομοθέτηση, αλλά και στην χτεσινή τυχοδιωκτική πρωτοβουλία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA