Μενού
mitsotakis
Συνάντηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
| ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Ο πρωθυπουργός τόνισε αρχικά: «Καθώς ολοκληρώθηκε ένας έντονος μήνας σημαντικών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων και υλοποίησης εμβληματικών μεταρρυθμίσεων για τις οποίες η κυβέρνηση μας είχε δεσμευτεί προεκλογικά, η προσοχή μας έρχεται πάλι στα θέματα της καθημερινότητας».

«Έχουμε συζητήσει πολλές φορές για το πρόβλημα της ακρίβειας, το οποίο αποτελεί την πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησής μας και πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις τις οποίες έχουμε κάνει δείχνουν κάποια πρώτα αποτελέσματα χωρίς σε καμία περίπτωση να μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένο και ότι σταματούμε την προσπάθειά μας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Οι παρεμβάσεις του υπουργείου ανάπτυξης έχουν προκαλέσει αισθητές μειώσεις στις τιμές όπως για παράδειγμα στο βρεφικό γάλα όπου πλέον οι μειώσεις ξεπερνούν το 15%. Δεν πρόκειται να δεχτούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας πάνω σε ένα ζήτημα που απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία ελληνικών νοικοκυριών», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

mitsotakis
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Για αυτό τα πρόστιμα είναι αυστηρά και θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε την αγορά ώστε να βεβαιωθούμε ότι όλες οι εταιρίες ανεξαρτήτως πόσο μεγάλες είναι θα τηρούν το νόμο», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη Υγεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι γίνονται «σημαντικές παρεμβάσεις ώστε να μπορούμε να πούμε ότι βήμα βήμα χτίζουμε το ΕΣΥ που όλοι προσδοκούμε».

«Είναι μια συνεχής προσπάθεια. Επίσης, είναι σημαντικοί οι πόροι του ταμείου Ανάκαμψης για τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου συστήματος υγείας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την ΠτΔ στο Προεδρικό Μέγαρο.

mitsotakis
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μητσοτάκης: «Σημαντικοί οι πόροι»

Για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Είναι σημαντικό να επισημαίνουμε απέναντι στις φωνές του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού πόσο σημαντικοί είναι οι πόροι του ταμείου Ανάκαμψης».

«Θα ήθελα να σταθώ και στα θέματα της ασφάλειας και την εικόνα που υπάρχει στα πανεπιστήμια. όπως είδατε υπήρχαν επιχειρήσεις και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», ανέφερε στη συνέχεια.

«Οι παράνομες πράξεις δεν θα γίνουν αποδεκτές και η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ θα είναι στην πρώτη γραμμή της απόδοσης των πανεπιστημιακών τμημάτων στους φοιτητές ώστε να παραμείνουν εστίες γνώσης και να μην γίνουν χώρος στείρων συγκρούσεων», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός.

«Χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν γίνεται να μην διαγράφονται φοιτητές που προχωρούν σε έκνομες πράξεις στα πανεπιστήμια», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Η αναφορά στη Θεσσαλία

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη Θεσσαλία και τόνισε ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε αναλυτική συζήτηση με αγρότες και εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα.

«Στεκόμαστε κοντά στους αγρότες, ικανοποιούμε τα αιτήματα που θεωρούμε δίκαια» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέφερε ενδεικτικά την ψήφιση του νόμου για την μείωση των τιμών του ρεύματος, αλλά και τις συζητήσεις για το αγροτικό πετρέλαιο.

«Σε μια εποχή που τα ζητήματα του πρωτογενούς πρωταγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για την στήριξη ελληνικού πρωτογενούς τομέα», συμπλήρωσε.

Σακελλαροπούλου: Τι είπε για την Υγεία

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Το θέμα της Δημόσιας Υγείας είναι πολύ σημαντικό. Όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στην υγεία. Να ενισχύεται η δημόσια υγεία».

«Παρακολουθώ τις κινήσεις για την ακρίβεια, όσο λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπάρχει και συμμόρφωση. Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της Δημοκρατίας να εφαρμόζεται η νομιμότητα. Ελπίζουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για τις δημοκρατικής δυνάμεις», συμπλήρωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA