Μενού
1mitsotakis.jpg
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, τον πληθωρισμό και την επιστολική ψήφο μίλησε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μουσικής, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στο Greek Economic Summit που οργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τίτλο «Προώθηση ενός βιώσιμου οικονομικού μέλλοντος εν μέσω παγκόσμιων προκλήσεων».

«Βρισκόμαστε απέναντι σε αγροτικές κινητοποιήσεις. Γίνεται συζήτηση για τις αποζημιώσεις των αγροτών. Μέσω ΕΛΓΑ έχει δοθεί 1 δις σε αγροτικές αποζημιώσεις. Ποσό πολύ μεγαλύτερο από τις εισφορές των αγροτών, συνεπώς ενίσχυση που προήλθε μέσα από τον προϋπολογισμό, κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν αν η οικονομία δεν πήγαινε καλά», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται δίκαια τα αιτήματα διάφορων κοινωνικών ομάδων, ενώ σημείωσε με νόημα πως η πολιτική είναι η άχαρη δουλειά κατανομής συγκεκριμένων πόρων σε ατελείωτες ανάγκες.

6106262.jpg
EUROKINISSI

Μητσοτάκης: «Οικονομική ανάκαμψη»

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην εμπιστοσύνη των αγορών και στα στοιχεία που «δείχνουν οικονομική ανάκαμψη», όπως και στις «ολοένα και περισσότερες επενδύσεις που γίνονται».

«Η Ελλάδα βγήκε πολύ τραυματισμένη από μία δεκαετή κρίση και χάσαμε το ένα τέταρτο του εθνικού εισοδήματος», σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Κρατήσαμε τη χώρα όρθια με μεγάλη προσπάθεια», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Ως προς την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ξεκαθάρισε ότι χρέος της κυβέρνησης να προχωρήσει σ' αυτές τις αλλαγές πάντα μέσα από διαδικασία του διαλόγου και της διαβούλευσης, καθώς, όπως είπε, υπάρχει ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση και απόλυτη διαφάνεια ως προς τις κυβερνητικές προθέσεις.

Προσέθεσε, δε, ότι «όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις συνθέτουν ένα παζλ μεγάλων αλλαγών, με στόχο να κρατήσουν τη χώρα μας σε μία τροχιά γρήγορης σύγκλισης με την Ευρώπη.

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή προσφέρει πολιτική σταθερότητα, προβλέψιμο ορίζοντα, μειωμένο γιο πολιτικό ρίσκο, σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που απορρέουν από τη γεωγραφική της θέση σε μια σειρά από κλάδους, όπως ο τουρισμός η ενέργεια αλλά και η παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών, αλλά και ένα εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό», σημείωσε.

6106258.jpg
EUROKINISSI

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι «ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει και οι αυξήσεις των μισθών θα γίνουν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε στη συνέχεια ότι «η κοινωνική συνοχή διασφαλίζεται μόνο αν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη ως προς την διανομή του παραγόμενου πλούτου».

Επίσης, τόνισε ότι η συνέχιση της συνετούς δημοσιονομικής πολιτικής και συνέπειας είναι προϋποθέσεις για να «μειώνουμε το χρέος και να παράγουμε πρωτογενή πλεονάσματα προκειμένου να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε επίσης ότι το τρίπτυχο για την προσέλκυση άμεσων επενδύσεων είναι «εμπιστοσύνη, συνέπεια και ειλικρίνεια».

Μητσοτάκης: «Υποκριτική στάση»

Για τη μεταρρύθμιση της επιστολικής ψήφου ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που, όπως είπε, επικαλέστηκαν διαδικαστικά θέματα για να μην ψηφίσουν την τροπολογία επέκτασης της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές.

«Τους διαβεβαιώ πως θα επανέλθουμε το επόμενο φθινόπωρο και τότε όλοι θα πειστούν πως πρέπει να ψηφιστεί η επέκταση της επιστολικής ψήφου τουλάχιστον για τους συμπολίτες μας που κατοικούν στο εξωτερικό», είπε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA