Μενού
mitsotakis
Κυριάκος Μητσοτάκης | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με ένα πυκνό πρόγραμμα περιοδειών και την ανάδειξη αφενός των κυβερνητικών πολιτικών που αποφέρουν μετρήσιμα αποτελέσματα στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αφετέρου εκείνων των δράσεων που διαχωρίζουν ξεκάθαρα τη ΝΔ από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, επιχειρεί η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός μία «διαφυγή» από την τοξικότητα που καταλογίζουν στους πολιτικούς τους αντιπάλους ότι επενδύουν μπροστά στην αδυναμία τους να διατυπώσουν μια πειστική εναλλακτική πρόταση για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Όσο οι ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επιμένουν στην πολεμική ρητορική περί προσπάθειας «συγκάλυψης» των αιτιών και των υπευθύνων της τραγωδίας των Τεμπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αρχίσει ήδη να «οργώνει» την επικράτεια, θέτοντας τα διακυβεύματα των επικείμενων ευρωεκλογών, χωρίς βεβαίως να παραγνωρίζει την οργή και το ενδιαφέρον των πολιτών και δη των συγγενών των θυμάτων για την πλήρη διαλεύκανση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, για την οποία όμως παραπέμπει στη Δικαιοσύνη με τεκμήρια και αντικειμενικά στοιχεία έναντι αόριστων κατηγοριών με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και προεκλογικού αφηγήματος.

«Μηνύματα συσπείρωσης»

Το κλίμα που εισέπραξαν άλλωστε τα κυβερνητικά στελέχη στις εξορμήσεις του Πρωθυπουργού μέχρι τώρα σε Μοσχάτο και Καλάβρυτα, είναι ότι όσοι στηρίζουν τη ΝΔ - είτε πρόκειται για παραδοσιακούς ψηφοφόρους είτε για πιο κεντρώα ακροατήρια που στήριξαν την παράταξη από το 2019 και έπειτα – ενώπιον της πόλωσης που ανατροφοδοτείται με φόντο τα Τέμπη,  συσπειρώνονται ακόμα περισσότερο. «Ο κόσμος ενδιαφέρεται να λάμψει η αλήθεια και απαιτεί καθαρές απαντήσεις από την κυβέρνηση, αλλά λένε “ως εδώ” με την τοξικότητα και τις χυδαίες επιθέσεις και αυτό τους πεισμώνει», αναφέρουν στελέχη που βρέθηκαν μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αυτές τις περιοχές και παράλληλα έχουν γνώση της άποψης των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Και ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του εξάλλου επισήμανε χθες από τα Καλάβρυτα ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι λειτουργούν αποκλειστικά με την τακτική «να πάει κάποιος φυλακή ή να πέσει ο Μητσοτάκης», επενδύοντας στην τοξικότητα και την ένταση που «τιμωρήθηκε» στις κάλπες του 2023, αλλά και «εργαλειοποιώντας» μία εθνική τραγωδία λόγω ένδειας άλλων επιχειρημάτων απέναντι στο κυβερνητικό έργο και τα μείζονα της καθημερινότητας. Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να δώσουν μία ηχηρή απάντηση στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου «επανεπιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη σας στη μεγάλη μας παράταξη, στη Νέα Δημοκρατία» που θα στέλνει το μήνυμα ότι «αυτή η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση ισχυρή, σταθερή, με λαϊκή νομιμοποίηση, η οποία πρέπει να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της».

«Δεν έμαθαν τίποτα από τα λάθη τους» 

Όπως επισημαίνουν οι συνεργάτες του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποφεύγει τη συζήτηση ή τις απαντήσεις για την τραγωδία των Τεμπών. Αλλά μετά από ακόμα μία εξαντλητική τριήμερη συζήτηση στη Βουλή και ενώ οι ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές συνεχίζουν το έργο τους, εστιάζει στα διλήμματα των ευρωεκλογών και την απρόσκοπτη συνέχιση υλοποίησης των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ, σε όλο το φάσμα της πολιτικής. Από την αναβάθμιση της παιδείας και της υγείας, μέχρι την ενεργότερη εξωτερική πολιτική και την ενισχυμένη άμυνα, τη στήριξη των αγροτών, τη φύλαξη των συνόρων και τη θωράκιση της χώρας έναντι όλων των νέων διεθνών απειλών. Ενώ δεν λησμονεί να επισημαίνει ποια είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, την κράτησε στην Ευρώπη και τώρα «την κάνει Ευρώπη», ενισχύοντας τα εισοδήματα και προωθώντας μεταρρυθμίσεις ώστε να συγκλίνει η χώρα μας παντού με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε και χθες ότι μέριμνα της κυβέρνησης είναι να εργάζεται σκληρά για την υλοποίηση του προγράμματός της, ενώ οι πολιτικοί της αντίπαλοι «δεν έμαθαν τίποτα από τα λάθη τους». Ο ίδιος, με το χρόνο να μετρά ήδη αντίστροφα για τις ευρωεκλογές, έθεσε εκ νέου εμφατικά τα διλήμματα της κάλπης. Καλώντας τους πολίτες σε Ελλάδα και εξωτερικό να αναλογιστούν «ποιος θα δώσει τον αγώνα» στην Ευρώπη σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, για την αλλαγή της ΚΑΠ και την πιο δίκαιη πράσινη μετάβαση για τους αγρότες, την αύξηση των δαπανών για την άμυνα της Ε.Ε, τη συνέχιση αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων και την προσπάθεια να καταστεί το Ταμείο Ανάκαμψης μόνιμο εργαλείο χρηματοδότησης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που πρέπει να αναλάβει η Ευρώπη.

Αυτά τα διλήμματα σε συνδυασμό με την απόκρουση των επιθέσεων της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης τόσο για τα Τέμπη όσο και μία σειρά άλλων κρίσιμων ζητημάτων – στο πλαίσιο της απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να μην αφήνει τίποτα αναπάντητο – σκιαγραφούν και τη στρατηγική με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πορευτεί μέχρι την κάλπη της 9ης Ιουνίου. Οι, δε, περιοδείες του θα αρχίσουν να πυκνώνουν το επόμενο διάστημα, ενώ δεν αποκλείεται να προβεί σε μία ακόμη εξόρμηση μέχρι την εναρκτήρια ομιλία του στο επετειακό Συνέδριο της ΝΔ την Παρασκευή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA