Μενού
mitsotakis
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνη. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μακεδονία ενόψει ευρωεκλογών με τον πρωθυπουργό να μιλά το πρωί της Παρασκευής (17/05) σε πολίτες στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, στη Βέροια.

Ο πρωθυπουργός έστειλε νέο αυστηρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία μετά τις προκλήσεις της νέας ηγεσίας της γειτονικής χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά: 

«Θα ήθελα από την καρδιά της Μακεδονίας να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Η ΝΔ δεν είχε ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και είχε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις όταν αυτή κυρώθηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο. 

Είχαμε πει όμως - και δεν σας κορόιδεψα ποτέ - ότι άπαξ και ψηφιστεί αυτή η Συμφωνία, η συμφωνία αυτή δεν μπορεί να αλλάξει και θα αναγκαστούμε παρά τα προβλήματά της να τη σεβαστούμε. Και αυτό κάναμε. 

Εάν όμως κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί από τη δικιά τους την πλευρά να μη σεβαστούν τη Συμφωνία. Θα γνωρίζουν δύο πράγματα. Πρώτον ότι ο δρόμος τους προς την Ευρώπη θα παραμείνει κλειστός. Και ότι δεύτερον τα μνημόνια τα οποία πρέπει να κυρώσουμε δεν θα κυρωθούν έως ότου να υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση από τη νέα κυβέρνηση σε αυτά που προβλέπει η Συμφωνία. 

Χωρίς ακρότητες, χωρίς πολλές φωνές, με την απαραίτητη αυστηρότητα και σοβαρότητα με την οποία η ελληνική κυβέρνηση προσεγγίζει όλα αυτά τα ζητήματα».

Το μήνυμα των ευρωεκλογών

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. «Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ταυτισμένο με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Το αποτύπωμα της Ευρώπης το βλέπετε παντού γύρω σας. Σε σημαντικά έργα, σε δράσεις που εκπονεί η Περιφέρεια σε δράσεις πολιτισμού.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που η φωνή της πλέον μετρά στην Ευρώπη. Έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάσουμε συνολικά τις εξελίξεις.

Για τις ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να δοθεί μήνυμα στην κάλπη για ισχυρή Νέα Δημοκρατία για να μην αμφισβητηθεί η ισχυρή πολιτική της νομιμοποίηση. 

«Οι ευρωεκλογές αυτές ας μην κοροϊδευόμαστε αφορούν και την εσωτερική πολιτική κατάσταση. Είναι μια εθνική κάλπη. Θα βγουν και πολιτικά συμπεράσματα.

«Έχουμε ξεκινήσει δυναμικά αυτήν την τετραετία. Αλλά δεν θέλω να δώσω σε κανέναν το βράδυ των εκλογών το δικαίωμα να αμφισβητήσει αυτή την ισχυρή νομιμοποίηση που έχει σήμερα η ΝΔ.  Διότι θα επιχειρήσουν να το κάνουν. Να ερμηνεύσουν ένα ενδεχομένως όχι τόσο καλό μήνυμα ως ένδειξη κάποιας πολιτικής αλλαγής. 

Στείλτε μήνυμα λοιπόν, μήνυμα σταθερότητας συνέχειας και συνέπειας της πολιτικής της ΝΔ.

Από την άλλη πλευρά (σ.σ. μιλώντας για την αντιπολίτευση) έχουμε μια σειρά από κόμματα που θεωρούν ότι η απάντηση στα προβλήματα της χώρας είναι η τοξικότητα, η πόλωση και τα λεφτόδεντρα.

Τους λες "πως θα λύσω το πρόβλημα;" - θα ξοδέψω παραπάνω χρήματα. Άκουσα τώρα ότι θέλουν λέει να δαπαντήσουν 11 δις παραπάνω το χρόνο στην υγεία. Βεβαίως και εγώ θα ήθελα μόνο που δεν τα έχουμε.

Όσο για τις εθνικές εκλογές θα κάνουν λίγο υπομονή. Θα γίνουν το 2027. Όπως σας έλεγα το 2020 ότι θα γίνουν το 2023.»

Παρουσίαση του Ψηφιακού φροντιστηρίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε για πρώτη φορά το Ψηφιακό Φροντιστήριο, σε ένα σχολείο στο χωριό Ριζώματα Ημαθίας, μαζί με τον υπουργό Παιδείς Κυριάκο Πιερρακάκη.

Στόχος του ψηφιακού φροντιστηρίου είναι η παιδεία σε μαθητές που μένουν σε απομονωμένες περιοχές ή από οικογένειες που ενδεχομένως να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα για φροντιστήριο και έτσι να μπορούν με αυτό τον τρόπο να αποκτήσουν τις γνώσεις όπως γίνεται με το φυσικό δάσκαλο, κάτι το οποίο θα είναι και δωρεάν

«Συντελείται μια επανάσταση στον χώρο της παιδείας», είπε χαρακτηριστικά πρωθυπουργός σύμφωνα με την ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι όλοι οι μαθητές πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες, ενώ αναφέρθηκε και στα κονδύλια του ταμείου ανάκαμψης, καθώς το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους και δεσμεύτηκε ό,τι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια, όπως είπε, «η εκπαίδευση να κάνει ένα άλμα στο μέλλον».

Όπως είπε ο υπουργός παιδείας το ψηφιακό φροντιστήριο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το Σεπτέμβριο θα αφορά μαθητές από την πρώτη δημοτικού μέχρι και την τρίτη λυκείου και μέχρι τώρα υπάρχει διαθέσιμο υλικό για τα μαθήματα της γλώσσας και των μαθηματικών, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται.

Ειδικά για τους μαθητές της τρίτης λυκείου θα λειτουργήσει ψηφιακό φροντιστήριο πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα δίνει τη δυνατότητα να υποβάλλονται ζωντανά ερωτήσεις από τους μαθητές και να απαντώνται.

Σε ορισμένες εξαιρετικά απομακρυσμένες νησιωτικές και άλλες περιοχές όπως παράδειγμα η Γαύδος, θα εφαρμοστεί ένα υβριδικό σύστημα διδασκαλίας.

Δηλαδή θα υπάρχουν με φυσική παρουσία τρεις εκπαιδευτικοί στο σχολείο για τα βασικά μαθήματα και τα υπόλοιπα θα διδάσκονται μέσω τηλεκπαίδευσης. Αυτή η υβριδική λειτουργία θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο.

Για τους γονείς θα λειτουργήσει η εφαρμογή e-parents, ώστε να μπορούν να ενημερώνονται σε πρώτη φάση για τις απουσίες, τη βαθμολογία των μαθητών και τις ανακοινώσεις των σχολείων.

Θα λειτουργήσει το ψηφιακό βιβλίο πράξεων του συλλόγου διδασκόντων, θα γίνονται διαδραστικά μαθήματα και θα εμπλουτιστεί το εκπαιδευτικό υλικό με πίνακες και άλλα μέσα.

Η παρουσίαση του ψηφιακού φροντιστηρίου έγινε πρώτα σε μία τάξη μαθητών και στη συνέχεια ενώπιον μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την όλο και μεγαλύτερη χρήση της νέας τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Mitsotakis psifiako frontistirio
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ψηφιακό φροντιστήριο | ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

Επιστολή στην Φον ντερ Λάιεν για την ακρίβεια

Επιπλέον στο κρίσιμο θέμα της ακρίβειας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται την προσεχή Δευτέρα (20/05) να σταλεί επιστολή από τον πρωθυπουργό στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, για τις πολυεθνικές και την τιμολογιακή τους πολιτική, καθώς ο πρωθυπουργός ενόψει των ευρωεκλογών αλλά και του επόμενου πενταετούς κύκλου που ανοίγουν οι εκλογές αυτές στην Ευρώπη, μεταφέρει την μάχη κατά της ακρίβειας και στις Βρυξέλλες.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπό κατασκευή Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με Αναπηρία ενώ η σημερινή του περιοδεία θα καταλήξει με ομιλία τους στις 6 το απόγευμα στα Γιαννιτσά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA