Μενού
mitsotakis ieronymos
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Δήλεσι Βοιωτίας. | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

«Η συνεργασία μας ήταν, είναι και παραμένει στενή», τόνισε αναφερόμενος στην Εκκλησία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Δήλεσι Βοιωτίας. «Θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι η συνεργασία μας στο θεσμικά καθορισμένο πλαίσιο της ήταν, είναι και παραμένει εξαιρετικά στενή», είπε συγκεκριμένα.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός σημείωσε για τις σχέσεις του Κράτους με την Εκκλησία ότι «η συνεργασία μας θεσμικά ήταν, είναι και παραμένει εξαιρετικά στενή».

«Και θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι η συνεργασία μας στο θεσμικά καθορισμένο πλαίσιο της ήταν, είναι και παραμένει εξαιρετικά στενή. Και ότι προσβλέπουμε ακριβώς σε αυτό το σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα της Εκκλησίας, το οποίο έρχεται και συμπληρώνει τις κρατικές δομές, την κρατική πρόνοια, δίνοντας πάντα περίσσευμα αγάπης και στήριξης σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη» είπε ο πρωθυπουργός.

mitsotakis ieronymos

Μητσοτάκης: «Πιο επίκαιρα από ποτέ»

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είπε ότι «μπαίνοντας στη Μεγάλη Εβδομάδα τα λόγια του αρχιεπισκόπου για αγάπη και σεβασμό είναι πιο επίκαιρα από ποτέ». Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον αρχιεπίσκοπο «για το σπουδαίο και κοινωνικό έργο της εκκλησίας».

Να σημειωθεί ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πρωθυπουργός επισκέφθηκαν στον παιδικό σταθμό - Νηπιαγωγείο «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», στο Δήλεσι Βοιωτίας.

mitsotakis ieronymos

«Θέλω να τονίσω ότι εδώ όλοι όσοι εργάζονται καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες ώστε να συμπαρασταθούν στα παιδάκια μας εκείνα και στις οικογένειές τους με τον καλύτερο τρόπο», σημείωσε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

«Ήρθε σήμερα ο Πρωθυπουργός μας να σας δει, να του πείτε ότι είστε καλά και ότι τώρα που θα κλείσει το σχολείο και θα γιορτάσουμε το Πάσχα όλοι μαζί, θα γίνετε πιο καλά παιδιά κι έτσι θα ξαναρθείτε πάλι για να συνεχίσουμε τον αγώνα. Γίνεται μία καλή προσπάθεια, οι γονείς είναι αρκετά ευχαριστημένοι», πρόσθεσε.

«Εγώ πάλι και οι συνεργάτες μας είμαστε ευχαριστημένοι για την προσφορά στις οικογένειες, αλλά και στα παιδιά μας αυτά καθαυτά. Και θα θέλαμε κι άλλα τέτοια σχολεία αλλά, το λέγαμε και χθες, ζητάμε μια καλή συνεργασία, ώστε από κοινού και Εκκλησία και Πολιτεία να μπορούμε να κάνουμε τέτοια έργα και να τα καμαρώνουμε. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που είστε και σήμερα κοντά μας», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον αρχιεπίσκοπο βρέθηκαν δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στη συνέχεια στον Παιδικό Σταθμό «Ζωοδόχος Πηγή», ενώ ολοκλήρωσαν τις κοινές επισκέψεις τους με την παρουσία τους στο Κέντρο Γεροντολογίας «Άγιος Πορφύριος».

Εκεί ξεναγήθηκαν στους χώρους και συζήτησαν με τους 60 ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή, ανταλλάσσοντας ευχές για το Πάσχα. Το κέντρο έχει κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ σε έκταση 27 στρεμμάτων, με συνολική επιφάνεια κτιρίων 5.000 τ.μ.

Πρώτη στάση τους ήταν στον παιδικό σταθμό - νηπιαγωγείο «Ευαγγελισμός Της Θεοτόκου», όπου τους υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους 47 μαθητές της δομής και τους δασκάλους τους.

Ξεναγήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας και στην αίθουσα ψηφιακού παραμυθιού και θεατρικού παιχνιδιού, ενώ τα παιδιά έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου και προσέφεραν πασχαλινά δώρα, δικές τους δημιουργίες.

Η δήλωση του Ιερώνυμου πριν τη συνάντηση

«Άγιες μέρες είναι και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιερώνυμος πριν τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και ενώ πληθαίνουν τα σενάρια για τις παγωμένες σχέσεις του Μαξίμου με την εκκλησία.

«Η εκκλησία μας καλεί όλους να αγαπά ο ένας τον άλλον, να σέβεται ο ένας τον άλλον», είπε ο αρχιεπίσκοπος.

Mitsotakis ieronymos

«Καθένας κάνει έναν αγώνα μόνος του και με τους άλλους», συμπλήρωσε.

Ιερώνυμος: «Υπάρχει διαφορά»

«Υπάρχει ο λόγος του θεού. Η εκκλησία λέει "δεν κάνω διακρίσεις". Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφορά στην αντιμετώπιση των θεμάτων. Αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός και αλλιώς ο πιστός», σημείωσε.

«Εμείς αγαπάμε όλους τους ανθρώπους. Έχουμε σταθερές γραμμές: Τον λόγο του Θεού. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος, ούτε οποιοσδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τους ανθρώπους», υπογράμμισε ο Ιερώνυμος.

«Αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία. Κοιτάμε πως μπορούμε να τα πάμε μπροστά», είπε χαρακτηριστικά.

Ιερώνυμος: «Δεν ταυτίζομαι»

«Δεν μπορώ να πάω σε πράγματα που δεν τα λέει το Ευαγγέλιο και άλλος μπορεί να έχει της απόψεις του. Δεν μπορώ να ταυτιστώ με συμφέροντα προσωπικά», σημείωσε στη συνέχεια.

«Είναι η ώρα που πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργάτες και συνεργασία. Πάντα κινούμαστε με αυτό που μας λέει το Ευαγγέλιο και ο λόγος του Θεού», είπε επίσης, μεταξύ άλλων ο αρχιεπίσκοπος.

Ανακοίνωση εξεδώσε ο Κυριάκος Βελόπουλος μετά τη δήλωση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ότι στην Εκκλησία «δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος, ούτε οποιοσδήποτε πολιτικός».

«Για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους», τόνισε αρχικά ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Βελόπουλος: Το σχόλιο για Ιερώνυμο

«Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία. Όπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Βελόπουλος σχολίασε ότι «δυστυχώς η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA