Μενού
mitsotakis - synenteyksi
Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Στήριξη» στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, σχετικά με το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας και της κατάργησής της, παρείχε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η κυβέρνηση δια στόματος του εκπροσώπου της, Παύλου Μαρινάκη, είχε υποστηρίξει πως το τμήμα της ΕΛΑΣ στα πανεπιστήμια «δεν καταργείται». «Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται, ούτε αυτό είπε ο Υπουργός, γιατί άκουσε με μεγάλη προσοχή αυτό που είπε» διευκρίνισε ο πρωθυπουργός στην ερώτηση που του έγινε.

«Ας δούμε όμως το πλαίσιο του προβλήματος το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Ποιο είναι το ζήτημα, το οποίο εμείς έπρεπε να αντιμετωπίσουμε πριν 4 χρόνια; Πρόβλημα βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια, η κατάσταση είναι αναντίρρητα καλύτερη» επισήμανε παράλληλα.

mistotakis-kosioni-tsimas
Κυριάκος Μητσοτάκης, Σία Κοσιώνη, Παύλος Τσίμας | Eurokinissi

Οι κυβερνητικές αποφάσεις

Στάθηκε, επίσης, στις κυβερνητικές αποφάσεις, με την οποία αντιμετωπίστηκε η ανομία στα πανεπιστήμια. «Το αντιμετωπίσαμε με πολλές τολμηρές κινήσεις βάζοντας την ίδια την αστυνομία μες τα πανεπιστήμια, όχι πανεπιστημιακή. Είπαμε με πρυτάνεις ότι χρειάζονται συγκροτημένο σχέδιο ασφάλειας, αν πρέπει να έχουμε τουρνικέ, κάρτες. Σε αυτό επικουρικά λειτουργεί η πανεπιστημιακή αστυνομία μαζί με πρυτάνεις, η οποία έχει μία παρουσία γύρω από τα πανεπιστήμια, αλλά εξαρχής λειτουργούσε επικουρικά»

«Και δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αραιή και ευχόμαστε πολύ σπάνια παρέμβαση της κανονικής αστυνομίας» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

«Θα υπηρετούνν ήδη υπηρετούν, είναι σε αστυνομικά τμήματα πέριξ των πανεπιστημίων. Εκεί είναι οι οργανικές τους θέσεις .Αν θα εξακολουθούν να περιπολούν, να έχουν παρουσία στα πανεπιστήμια; Η απάντηση είναι ναι. Σε ποια έκταση, σε ποια πανεπιστήμια, με ποιο τρόπο αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα στην πηγή του ακόμα το αξιολογούμε. Γιατί μας δυσκόλεψε στην υλοποίηση ο σχεδιασμός» διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Καλύτερη η κατάσταση στα πανεπιστήμια»

Συνεχίζοντας, είπε πως «δεν κάνουμε πίσω από την ανάγκη να υπάρχει ασφάλεια στα πανεπιστήμια, η κατάσταση είναι καλύτερη σήμερα. Μας ασκείται κριτική και δεν μας αναγνωρίζεται ότι όταν χρειάστηκε να παρέμβει η αστυνομία. Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία έχει εκ των πράγματων περιορισμούς στο τι μπορεί να κάνει»

«Π.χ. αργά το βράδυ θες να φύγεις από πανεπιστημιούπολη και θες κάποιον να σε συνοδέψει. Έτσι λειτουργεί και στο εξωτερικό. Είναι συμπληρωματικός. Θα ειδοποιήσει την αστυνομία ότι γίνεται πχ εμπόριο ή κάποιο βαρύ έγκλημα, άρα κρατήστε την επίσημη θέση της κυβέρνησης κι ας ελπίσουμε ότι θα φτάσουμε στο σημείο να μη χρειάζεται να συζητάμε αυτό το θέμα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Έχω εμπιστοσύνη στους υπουργούς μου»

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου, Σίας Κοσιώνη, σχετικά με «πόσες ευκαιρές ένας υπουργός καίγεται», ο κ. Μητσοτάκης παρείχε πλήρη στήριξη στον Νότη Μηταράκη, αναφέροντας πως «έχω εμπιστοσύνη στους Υπουργούς μου. Ο Νότης Μηταράκης έκανε εξαιρετική δουλειά στο προηγούμενο υπουργείο και θα κάνει και σε αυτό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA