Μενού
mitsotakis
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 30η Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ.
| ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Στον Πειραιά για να δει από κοντά τη δράση «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ, που αφορά ευκαιρίες για θέσεις εργασίας με επίκεντρο τη θάλασσα, βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (27/04) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Πέτρινη Αποθήκη του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, συμμετέχουν περισσότερες από 70 επιχειρήσεις οι οποίες αναζητούν προσωπικό για 1.000 θέσεις εργασίας.

Οι εταιρείες δραστηριοποιούνται στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας (ναυτιλία, ναυπηγεία, ακτοπλοΐα, θαλάσσιος τουρισμός και yachting).

mitsotakis
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Να σημειωθεί ότι η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει σήμερα, Σάββατο 27 Απριλίου δυο παράλληλες «Ημέρες Καριέρας» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με έμφαση στη γαλάζια και ψηφιακή οικονομία αντίστοιχα.

mitsotakis
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Μητσοτάκης: Ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, τον Υφυπουργό Βασίλη Σπανάκη και τον Διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ΔΥΠΑ στην αγορά εργασίας.

«Οι “Ημέρες Καριέρας” έχουν κατοχυρωθεί πια στη συνείδηση των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων ως ένας εξαιρετικά επιτυχημένος θεσμός. Είναι η 30η αυτή, η οποία μάλιστα είναι αφιερωμένη στη γαλάζια οικονομία», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

mitsotakis
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Μητσοτάκης: Οι δηλώσεις του στον Πειραιά

«Εβδομήντα επιχειρήσεις συμμετέχουν, παραπάνω από 1.000 θέσεις εργασίας προσφέρονται είτε για ανέργους είτε για εργαζόμενους που μπορεί να θέλουν να αλλάξουν απασχόληση, να έρθουν εδώ να συνομιλήσουν απευθείας με τις επιχειρήσεις, προκειμένου να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή για το εργασιακό τους μέλλον», συμπλήρωσε.

«Καθώς η ανεργία στη χώρα μας πλέον μειώνεται και καθώς οι μισθοί αυξάνονται, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία η ευθυγράμμιση των δυνατοτήτων του εργατικού δυναμικού με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

mitsotakis
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Στον τομέα αυτό, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης παίζει έναν καθοριστικό ρόλο, όχι μόνο με δράσεις όπως οι Ημέρες Καριέρας αλλά και μέσα από προγράμματα κατάρτισης και επανεκπαίδευσης, μέσα από τις σχολές μαθητείας της ΔΥΠΑ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε περισσότερες ευκαιρίες εργασίας και κυρίως πιο πολλές σταθερές, καλοπληρωμένες δουλειές».

Διαβάστε επίσης

Προφυλακιστέος ο «Κοκός» - Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 16χρονος που αφέθηκε ελεύθερος

Δημοσκόπηση GPO: Στο 33,6% η Νέα Δημοκρατία – Τα ποσοστά των υποψήφιων ευρωβουλευτών

Τι είναι και πού βρίσκεται το «σημείο Μηδέν» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι πιο μισητοί χαρακτήρες σε ταινίες και σειρές - Χειρότεροι και από τον βασικό «κακό»

Πού θα κάνουν Πάσχα φέτος οι Έλληνες – Ποιοι προορισμοί θα «βουλιάξουν» από κόσμο

Ο Μακρυγιάννης και η εμμονή του απέναντι στον Κολοκοτρώνη: «Δεν είχε ούτε σπιθαμή γης»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA