Μενού
mitsotakis-ebros
Αυτοψία Μητσοτάκη στον Έβρο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στον Έβρο βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο των επισκέψεών του στην περιοχή, που επλήγη από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου. Μάλιστα, έδωσε το παρών στον αγιασμό στο Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας, το οποίο «χτυπήθηκε» από την πύρινη λαίλαπα.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε «Dadia pass», πέρα από το «Evros pass» για το οποίο είχε μιλήσει στη Βουλή. «Θέλω επίσης να τονίσω, θα το πω και στην Αλεξανδρούπολη, ότι πέραν του «Evros pass» θα υπάρχει «Dadia pass», το οποίο θα είναι ακόμα πιο ευνοϊκό γι’ αυτούς οι οποίοι θα θελήσουν να έρθουν στη Δαδιά» είπε στην αρχή.

«Και να ζητήσω από τον Δήμο και από τον ΟΦΥΠΕΚΑ να ετοιμάσουμε τις νέες διαδρομές -γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία μπορεί να δει κάποιος ακόμα μέσα στο δάσος- ώστε οι επισκέπτες οι οποίοι θα έρθουν να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να δουν το δάσος και, ναι, να εξοικειωθούν και με την έννοια της αποκατάστασης του δάσους την επόμενη μέρα» σημείωσε στη συνέχεια.

Τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής

Ο πρωθυπουργός, παράλληλα, στάθηκε στην επόμενη μέρα των καταστροφικών φωτιών, οι οποίες «εξαφάνισαν» εκατομμύρια στρέμματα δάσους και είχε τεράστιες συνέπειες στο περιβάλλον. «Τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής, γιατί δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω: Έχουμε μία πολύ καλή Δασική Υπηρεσία και πολύ έμπειρους ανθρώπους εδώ στο πεδίο και θέλω να τους ευχαριστήσω» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων.

«Αυτό το οποίο έχω ζητήσει είναι ταχύτατα -και το γνωρίζει και ο Βαγγέλης Γκουντούφας- να ετοιμάσουμε όλες τις μελέτες, ήδη αυτές έχουν αποτυπωθεί στον χάρτη, έτσι ώστε με τους αναδόχους αναδάσωσης -έτσι το ονομάζουμε, ουσιαστικά πρόκειται για πρώτες παρεμβάσεις αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων- γρήγορα να μπορούμε να μπούμε στο πεδίο για να κάνουμε αυτό το οποίο καταφέραμε και κάναμε στην Εύβοια» διευκρίνισε σχετικά.

mitsotakis ston ebro
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Έβρο | Eurokinissi

 

mitsotakis ston ebro
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Έβρο | Eurokinissi

«Έχουμε κινητοποιήσει πολλούς ιδιώτες αναδόχους»

Συνεχίζοντας, είπε πως «έχουμε κινητοποιήσει πολλούς ιδιώτες αναδόχους, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Αυτό το οποίο θα ήθελα, Βαγγέλη, είναι να διαχωρίσουμε στο μυαλό μας τα έργα που αφορούν τη Δαδιά από τα έργα του υπόλοιπου νομού, έτσι ώστε τα έργα της Δαδιάς να τα αναλάβει ένας -ακριβώς γιατί είναι η Δαδιά και είναι συγκεκριμένα- και για τα υπόλοιπα θα κινηθούμε -ήδη για την Παλαγία έχουμε τον ανάδοχο- για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτόν τον διαχωρισμό και να κινηθούμε πολύ γρήγορα στα άμεσα έργα».

Όπως αναφέρθηκε, ο πρωθυπουργός πέρα από την αυτοψία στην ευρύτερη περιοχή, επισκέφθηκε και ένα δημοτικό σχολείο, το οποίο δέχθηκε αρκετά πλήγματα κατά τη διάρκεια του «πύρινου εφιάλτη» του Αυγούστου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA