Μενού
mitsotakis - sakellaropoulou
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου | Eurokinissi/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων, στον απόηχο του ταξιδιού του πρωθυπουργού στο Λονδίνο και στην ακύρωση της συνάντησής του με τον Ρίσι Σούνακ μετά από πρωτοβουλία του Βρετανού πρωθυπουργού.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ακύρωση της συνάντησης ως «ατυχές γεγονός», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όπως γνωρίζετε επέστρεψα χθες από το Λονδίνο. Δύο μόνο κουβέντες για το ατυχές γεγονός της ακύρωσης της προγραμματισμένης συνάντησής μου με τον Βρετανό ομόλογό μου. Πρώτη παρατήρηση: θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου, έχουν ένα σημαντικό ιστορικό βάθος.

Και δεύτερον ότι είχε και μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης ότι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.  

«Το δίκαιο αίτημα θα βρει ανταπόκριση»

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε για τα όσα συνέβησαν στο Λονδίνο:

«Αυτό που βρίσκω σημαντικό, γιατί ο Παρθενώνας είναι το σύμβολο όχι μόνο της κλασικής περιόδου αλλά σημαντικός για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά γιατί είναι το σύμβολο της Δημοκρατίας και της σοφίας - η επανένωση λοιπόν των Γλυπτών που είναι ένα αίτημα της χώρας ίσως κι από την αρχή της σύστασης του κράτος και πλέον έχει προχωρήσει - έχει βρει κι αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό την κατανόηση και την αναγνώριση από τη διεθνή κοινή γνώμη, τη βρετανική κοινή γνώμη. Και αυτό είναι ίσως το μεγάλο κέρδος.

Γιατί κάποια θέματα δεν λύνονται αυτόματα. Θέλουν χρόνο. Νομίζω λοιπόν ότι μπορούμε να ελπίζουμε ότι το δίκαιο αίτημα της χώρας μας θα βρει ανταπόκριση αργά ή γρήγορα».

Αρχικά ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

«Να σας ενημερώσω για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. Περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Δίνουμε μεγάλη σημασία στον τομέα της φορολογικής δικαιοσύνης. Τα έσοδα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα πάνε στην υγεία και στην παιδεία», ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 18:00, ο Πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην τελετή αποφοίτησης μελών της Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA