Μενού
Ο Μπόρις Τζόνσον
Στιγμιότυπο από τον Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας | AP Photos / Ukrainian Presidential Press Office
  • Α-
  • Α+

Σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Τζώρτζταουν στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος τοποθετήθηκε για το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Καταλαβαίνω, το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι το πόσο πολύ εκτιμώ την ειλικρίνεια της ερώτησής σου  και ξέρω πραγματικά πόσο πολύ νοιάζονται οι Έλληνες για αυτό το θέμα, δεν θέλω να υποτιμήσω το ζήτημα, είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο ζήτημα» είπε αρχικά ο Μπόρις Τζόνσον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Η κύρια μου ανησυχία είναι το επιχείρημα των αρνητικών επιπτώσεων μετά από μία τέτοια κίνηση και αυτό δεν είναι κακό επιχείρημα, γιατί το Βρετανικό Μουσείο, τα μουσεία του Λονδίνου τα μουσεία σε αυτήν την τρομερή πρωτεύουσα (σ.σ. εννοεί την Ουάσινγκτον), αλλά και στη Νέα Υόρκη είναι τα αποθετήρια των θησαυρών όλης της ανθρωπότητας» συνέχισε.

«Άμα συστηματικά αρχίσουν να απογυμνώνονται από τους θησαυρούς αυτούς που έχουν πάρει από άλλες χώρες, και όλοι αυτοί οι θησαυροί επιστρέψουν σε αυτές τις άλλες χώρες, αυτό που λέω είναι ότι θα κατέστρεφες φοβερά πολιτιστικά ιδρύματα που πάρα πολύ γρήγορα και οικονομικά μπορούν να διδάξουν τους νέους για την τέχνη, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις ολόκληρου του κόσμου φέρνοντας όλο τον κόσμο μαζί σε αυτό το φοβερό, φοβερό μουσείο» συμπλήρωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

«Οπότε αυτή είναι η ανησυχία μου» κατέληξε ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA