Μενού
kyriakos-mitsotakis-tiktok
Κυριάκος Μητσοτάκης | kyriakosmitsotakis_ / TikTok
  • Α-
  • Α+

Νέο βίντεο στο TikTok ανήρτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με το επίδομα μητρότητας. «Ένα ευχάριστο νέο σε λιγότερο από ένα λεπτό», λέει αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνεχίζει:

«Πριν το ευχάριστο νέο να σας πω ένα παράλογο: Αν μία γυναίκα γινόταν μητέρα και ήταν δημόσιος υπάλληλος έπαιρνε επίδομα μητρότητας για εννιά μήνες. Αν ήταν ιδιωτική υπάλληλος για έξι μήνες και αν ήταν αυτοαπασχολούμενη για 3,5 μήνες».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Το γιατί συνέβαινε αυτό δεν είναι ώρα να το εξηγήσουμε, αποφασίσαμε όμως να το αλλάξουμε, γιατί η στήριξη του δημογραφικού είναι η πρώτη μας προτεραιότητα».

«Πριν από δύο ημέρες άνοιξε η σχετική πλατφόρμα και όλες οι μανάδες, ανεξαρτήτως το πού εργάζονται, λαμβάνουν κρατική στήριξη για 9 μήνες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας:

«Προσθέστε σε αυτό το επίδομα γέννησης, το οποίο έχει αυξηθεί από τα 2.000 στα 2.400 ευρώ, έως και 3.500 ευρώ και μάλιστα ισχύει και αναδρομικά».

«Και αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι νέες οικογένειες παίρνουν καθαρά στο χέρι 1.000 ευρώ τον μήνα για εννιά μήνες», είπε ο πρωθυπουργός και κατέληξε:

«Κάπως έτσι η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στη δεύτερη θέση από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ ως προς τη στήριξη της μητρότητας. Και αυτή είναι σίγουρα μία διάκριση που μάς κάνει πολύ υπερήφανους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA