Μενού
gerapetritis
Γιώργος Γεραπετρίτης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δήλωση σχετικά με τη συμφωνία που συνήφθη μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, χαιρετίζοντας τις εξελίξεις. 

«Θα ήθελα να χαιρετίσω τη σημερινή επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των μερών για ανθρωπιστική παύση στη Γάζα και απελευθέρωση 50 ομήρων που είχαν απαχθεί μετά την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου» επεσήμανε, αρχικά, ο υπουργός.

«Η ελληνική κυβέρνηση είχε εγκαίρως εισηγηθεί και θέσει μετ’ επιτάσεως την ανάγκη ανθρωπιστικής παύσης και δημιουργίας βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων» συμπλήρωσε και προσέθεσε πως, «προς την κατεύθυνση αυτή, είχαμε προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες».

«Θα πρέπει πλέον, σε εφαρμογή της συμφωνίας, να υπάρξει άμεση και απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους το έχουν ανάγκη, καθώς και να ενταθεί η προσπάθεια για οριστική ειρήνευση στην περιοχή» κατέληξε ο κ. Γεραπετρίτης.

Σημειώνεται πως η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε σήμερα πράσινο φως στη συμφωνία, με σκοπό την απελευθέρωση πενήντα και πλέον ομήρων από τη Χαμάς, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση εκατοντάδων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές, κυρίως γυναικών και παιδιών, και τετραήμερη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, πρώτη πρόσκαιρη αποκλιμάκωση έπειτα από εβδομάδες ανελέητου πολέμου.

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός επ’ ουδενί σηματοδοτεί το τέλος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ξεκαθάρισε, ωστόσο, χθες βράδυ ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, λέγοντας πως θα υπάρξει επανέναρξη των επιχειρήσεων του Τσαχάλ, με «όλη του τη δύναμη», αφού τερματιστεί η εκεχειρία, για να «ηττηθεί» η Χαμάς και να «να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για να επιστρέψουν στα σπίτια τους και οι άλλοι όμηροι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA