Μενού
stilianidis
Ο Χρήστος Στυλιανίδης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι ο νέος υπουργός Ναυτιλίας στη θέση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο κ. Στυλιανίδης θα είναι ο αντικαταστάτης του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που υπέβαλε πριν από λίγο την παραίτησή του, με αφορμή δήλωσή του για τον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά.

«Μετά την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με απόφαση του πρωθυπουργού νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο βουλευτής Επικρατείας, Χρήστος Στυλιανίδης», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Παύλος Μαρινάκης πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για έναν άνθρωπο με κυβερνητική εμπειρία.Έχει υπάρξει πολιτικός προϊστάμενος υπουργείου με σώμα ασφλείας και συμμετοχή στο ΚΥΣΕΑ. Είναι, επίσης, υπουργός με πανευρωπαική εμπειρία και ένας πολιτικός με επιχειρησιακή εμπειρία».

Ποιος είναι

Ο νέος πλέον υπουργός Ναυτιλίας έχει διατελέσει υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2023 ενώ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία.

Έχει επίσης διατελέσει Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων (2014- 2019), ευρωβουλευτής της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2014, κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δύο διαφορετικές περιόδους (2013-2014 και 1998-1999) και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου ως βουλευτής του ΔΗΣΥ την περίοδο 2006-2013.

Όπως σας είχε ενημερώσει, η στήλη «Μαξιμιλιανός» του Reader, ο πρωθυπουργός το προηγούμενο διάστημα δεχόταν εισηγήσεις για αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως ο «χαμένος» θα ήταν ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος με τη δήλωσή του την επομένη της δολοφονίας του άτυχου Αντώνη Καρυώτη, προκάλεσε την έκρηξη του Μαξίμου.

Η ανάρτηση της παραίτησης 

Ο παραιτηθείς υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής γνωστοποίησε την απόφασή του από τα μέσα κοινωικής δικτύωσης, όπου, μεταξύ άλλων, έκανε ανασκόπηση στην πολιτική του διαδρομή.

Παράλληλα, εξηγεί πως υπέβαλε την παραίτησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ υπογραμμίζει τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτησή του από τη θέση μετά από τρεις μήνες.

Η επίμαχη δήλωση Βαρβιτσιώτη

Το πολωμένο κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου και την «έκρηξη» προκάλεσαν οι δηλώσεις, που είχε κάνει ο κ. Βαρβιτσιώτης σε τηλεοπτικό σταθμό, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του 36χρονη Αντώνη από το πλήρωμα του Blue Horizon.

«Σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, να φέρουν πίσω ένα μεροκάματο και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στο OPEN. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA