Μενού
kostas-agorastos
Κώστας Αγοραστός | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με όλα όσα συμβαίνουν στον θεσσαλικό κάμπο, πηγή μου στο Μέγαρο Μαξίμου απέκλεισε κάθε πιθανότητα επιπρόσθετης στήριξης των αδυνάτων από τον φετινό προϋπολογισμό, λέγοντας πως – όπως έδειξαν και οι χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού – όλοι οι διαθέσιμοι πόροι από την υπεραπόδοση θα κατευθυνθούν στη στήριξη του Θεσσαλικού κάμπου.

Κι αυτό γιατί θα χρειαστούν αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε έργα υποδομής, στη στήριξη της αγροτικής παραγωγής και βέβαια σε αποζημιώσεις στις οικοσκευές. Οπότε, όπως μου εξήγησε η πηγή μου, ο χειμώνας θα έχει ακριβό πετρέλαιο και ακριβό φαγητό για τους ασθενέστερους.

Τα ζόρια του Αγοραστού

Οι φυσικές καταστροφές δεν έχουν μόνο περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες, αλλά και πολιτικές. Συνεπώς, σε όποια περιοχή υφίσταται καταστροφή και ανοίγει κουβέντα για το τι έκαναν και τι δεν έκαναν οι τοπικοί άρχοντες, οι νυν περιφερειάρχες έχουν ζήτημα.

Ένα τέτοιο ενδέχεται να αποκτήσει και ο γαλάζιος περιφερειάρχης της Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος πριν τις πλημμύρες θα έβγαινε με περίπατο.

Τώρα, και στη ΝΔ περιμένουν να δουν τι θα γίνει. Ίσως το μόνο που τον βοηθά είναι ότι ο αντίπαλός του που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας, είναι, για να το πω κομψά, χαμηλών πτήσεων. 

Τι έλεγε και -δεν- έκανε ο Καλογιάννης στη Λάρισα

«Σε ό,τι αφορά τις πλημμύρες, η Λάρισα θεωρώ ότι από τις πιο θωρακισμένες πόλεις πανελλαδικά. Έχουμε από το 1985 ένα από τα καλύτερα αποχετευτικά δίκτυα. Σήμερα δρέπουμε τους καρπούς και φροντίζουμε ώστε η ΔΕΥΑΛ να κρατά καθαρούς τους υπονόμους, να δουλεύουν τα αντλιοστάσια» δήλωνε ο κ. Καλογιάννης, ενώ σε άλλη συνέντευξη του αναφορικά με την κατάσταση του Πηνειού έλεγε πως είναι ακίνδυνο για την πόλη. 

Δεν πήγαν ακριβώς έτσι τα πράγματα κύριε Καλογιάννη για να τα λέμε όλα.

Στήριξη στους Περιφερειάρχες

Ρώτησα άνθρωπο στη Νέα Δημοκρατία για το εάν υπάρχουν σκέψεις αντικατάστασης του Κώστα Αγοραστού στο ψηφοδέλτιο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Μου απάντησε πως όχι, και πως στο κόμμα υπάρχει κατανόηση των κλιματολογικών συνθηκών με τις οποίες βρέθηκαν αντιμέτωποι στη Θεσσαλία. Οπότε δεν αναζητείται κάποια «ιφιγένεια», ούτε αποδιοπομπαίοι τράγοι.

Ο χαμένος Μιλτιάδης

Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει να κάνει με το κυβερνητικό σχήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει δεχθεί αρκετές εισηγήσεις. Αντιλαμβάνομαι πάντως ότι οι κινήσεις δεν θα είναι βιαστικές, άρα έχουμε χρόνο τουλάχιστον ως και μετά τις δημοτικές εκλογές.

varvitsiotis
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης | Eurokinissi

 

Όποτε και αν γίνουν παρεμβάσεις στο κυβερνητικό σχήμα, πάντως, ο χαμένος φαίνεται πως θα είναι ένας: ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος με τη δήλωσή του την επομένη της δολοφονίας του άτυχου Αντώνη Καρυώτη προκάλεσε την έκρηξη του Μαξίμου. 

16.500 μπουκάλια νερό έφυγαν σε 40 λεπτά

Πέρα από τις συντονισμένες προσπάθειες που κάνει η Περιφέρεια, η Νέα Δημοκρατία έστησε ένα δίκτυο υποστήριξης των πληγέντων. Μόνο το Σάββατο έφυγαν 16.500 μπουκάλια νερό σε 40 λεπτά από περιοχή του Βόλου, όπου έσπευσαν οι πληγέντες για να τα προμηθευτούν.

Κι αυτό γιατί όπως έχει προειδοποιήσει το υπουργείο Υγείας, οι πολίτες στις πληγείσες περιοχές μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο εμφιαλωμένο νερό για την προσωπική τους υγιεινή, την πόση και το μαγείρεμα. Κι αν σκεφτεί κανείς πως οι κεντρικές οδικές αρτηρίες είναι κλειστές, η τροφοδοσία είναι δύσκολη και γίνεται μετ’εμποδίων.

ΔΕΘ και μετά Αμερική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να μην εξαντλήσει την παρουσία του στη ΔΕΘ σε μια μέρα μεσοβδόμαδα και θα ανέβει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη. Σημειωτέον, μια συνέντευξη Τύπου δεν θα χρειαζόταν να γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Άρα, με βάση τo πρόγραμμα έχουμε Σάββατο ομιλία και Κυριακή συνέντευξη Τύπου, οπότε αμέσως μετά θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, όπου έχει ραντεβού με τον Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα.

mitsotakis
Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi

 

Κάπως έτσι μπορούν να πάρουν μια ανάσα οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες της πόλης που έπαθαν…αποπληξία από την ακύρωση της τελευταίας στιγμής, ενώ περίμεναν μεγάλους τζίρους.

Το πολιτικό μάρκετινγκ του Κασσελάκη

Χθες ο Στέφανος Κασσελάκης βρήκε έναν τρόπο να μαζέψει εθελοντές: ανήρτησε επικριτικό για αυτόν tweet του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε, επενδύοντας στους… haters, ζητώντας από τον κόσμο να εγγραφεί ως εθελοντής σε λινκ που προσέθεσε.

Όπως μου εξήγησε άνθρωπος της καμπάνιας του, η δίψα για εθελοντές είναι μεγάλη, καθώς θα χρειαστεί αρκετός κόσμος την επόμενη Κυριακή για να καλύψει τις θέσεις των εκλογικών αντιπροσώπων στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Καθότι ο Κασσελάκης δεν έχει οργανωμένη δομή στελεχών και φίλων, τους αναζητά τώρα.

Δείτε εδώ όλα τα άρθρα του Μαξιμιλιανού

Δείτε επίσης:

Ντελίβερι πιτσαρίας αποκαλύπτει πόσα tips έβγαλε σε ένα βράδυ - Γιατί έγινε viral

11η Σεπτεμβρίου: Το τέταρτο αεροπλάνο και η μόνη αεροπειρατεία που απέτυχε

Ανησυχητική πρόβλεψη Μαρουσάκη: «Βαρύ φθινόπωρο με ισχυρές κακοκαιρίες»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA