Μενού
mitsotakis
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
  • Α-
  • Α+

Στο 26ο χιλιόμετρο του αυτοκινητόδρομου Ε65 έφτασε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση των εγκαινίων, καθώς σήμερα παραδίδεται στην κυκλοφορία ο νέος αυτοκινητόδρομος.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Νίκος Ταχιάος υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό και του παρουσιάσαν τα στοιχεία του αυτοκινητόδρομου.

«Είναι μια σπουδαία ημέρα για την Κεντρική Ελλάδα και την Μακεδονία. Γνωρίζω ότι ειδικά για την δυτική Θεσσαλία πόσο σημαντικός είναι ο δρόμος αυτός και πώς αποτελούσε όνειρο πολλών δεκαετιών», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του.

mitsotakis staikouras

Μητσοτάκης: «Δοκιμασμένο κομμάτι»

«Δυόμιση ώρες για να πάει κάποιος από την Αθήνα στην Καρδίτσα, τρεις ώρες για τα Τρίκαλα, προσβασισμότητα για ένα τόσο όμορφο και δοκιμασμένο κομμάτι της πατρίδας μας. Ένας δρόμος τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ένα έργο που πέρασε από 40 κύματα, δοκιμάστηκε στην κρίση, έφτασε στο σημείο να είναι κολοβό με το βόρειο τμήμα να είναι σε χρηματοδοτικό κενό», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, υπογράμμισε ότι «αν δεν ήταν η επιμονή της κυβέρνησης και η πολύ σκληρή διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα το είχαμε ολοκληρώσει για να παραδοθεί σε 2 χρόνια».

«Κάθε φορά που παραδίδεται ένας αυτοκινητόδρομος μειώνεται ο αριθμός των δυστυχημάτων. Στόχος είναι να έχουν μειωθεί στο μισό έως το 2030», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Το έργο αυτό και άλλα πολλά δεν θα είχαν υλοποιηθεί χωρίς τη στήριξη της ΕΕ. Η ΝΔ είναι το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, την κράτησε στην Ευρώπη και αγωνίζεται να γίνει Ευρώπη μεταφράζοντας τη χρηματοδότηση σε απτά έργα. Εδώ βλέπετε τη συμβολή του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: «Συνεχίζονται τα έργα»

«Τα εργοτάξια δίνουν τη θέση τους σε έργα, αλλά φυσικά ο σχεδιασμός και η ολοκλήρωση συνεχίζονται με αμείωτη ένταση», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το τμήμα Πάτρα – Πύργου βαίνει προς ολοκλήρωση, η εκκρεμότητα στον ΒΟΑΚ έχει δρομολογηθεί με βεβαιότητα χρηματοδότησης και ταυτόχρονα προχωρούν και άλλα έργα περιφερειακής σημασίας όπως η σύνδεση Λαμίας με το Καρπενήσι και ο άξονας της βόρειας Εύβοιας, καθώς και η σύνδεση Γιάννενα – Κακκαβιά», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στις «εκκρεμότητες από το παρελθόν που δρομολογούνται από την κυβέρνηση παρά τα εμπόδια που συνοδεύουν τόσο σύνθετα έργα».

 

«Ανυπομονώ να διατρέξω, όπως είμαι σίγουρος όλες και όλοι, για πρώτη φορά αυτόν το δρόμο, να αιφνιδιαστούμε ευχάριστα από την ταχύτητα με την οποία θα φθάνουμε στον προορισμό μας αλλά και από το πόσο εντυπωσιακά είναι αυτά τα μεγάλα έργα υποδομής», πρόσθεσε.

Τόνισε, επίσης, ότι σε λίγο καιρό ο δρόμος αυτός θα έχει γίνει συνήθεια, θα έχουμε ξεχάσει τις στροφές του Δομοκού και θα τον θεωρούμε δεδομένο «αλλά πρέπει απλά να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και για όλα αυτά τα έργα που σήμερα τα εκτιμούμε και σε λίγο θα έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας χρειάστηκαν πολλή προσπάθεια και πολλή δουλειά για να τα φέρουμε τελικά προς ολοκλήρωση».

Ο νέος αυτοκινητόδρομος

Να σημειωθεί ότι με την παράδοση των δύο νέων τμημάτων του Ε65, σε κυκλοφορία τίθενται από σήμερα το βράδυ συνολικά 136 χλμ. σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου, από τον κόμβο Καρπενησίου έξω από τη Λαμία έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλαμπάκας, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο της διαδρομής από την πρωτεύουσα μέχρι και τα Μετέωρα.

Ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας έχει συνολικό μήκος 182,1 χλμ. και είναι ένα από τα σημαντικότερα εθνικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 δισ. ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα όταν ολοκληρωθεί ο Ε65 η διαδρομή από την Λαμία έως την Εγνατία θα διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά, από 3 ώρες και 15 λεπτά που χρειάζονταν πριν την κατασκευή του.

Σταϊκούρας: «Ένα άρτιο έργο»

«Παραδίδουμε σήμερα ένα άρτιο τεχνικά έργο που κατασκευάστηκε με πόρους του ΕΣΠΑ, έργο που αναβαθμίζει το οδικό δίκτυο, την οδική ασφάλεια και διευκολύνει τις μετακινήσεις, στην ενδοχώρα με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες», υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υφυπουργός Νίκος Ταχιάος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν μέχρι την ολοκλήρωσή του ενώ χαρακτήρισε τον Ε65 «θρυαλλίδα ανάπτυξης για μία περιοχή της Θεσσαλίας που δοκιμάστηκε σκληρά» και αναφέρθηκε στις ζημιές από τις πλημμύρες στις πόλεις της Θεσσαλίας.

staikouras
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA