Μενού
papastavrou.jpg
Ο Σταύρος Παπασταύρου.
  • Α-
  • Α+

Στην Αλβανία μετέβη σήμερα, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, προκειμένου να συναντήσει τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Δυρραχίου.

«Μόλις συναντήθηκα στη φυλακή με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, που βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και 7 μήνες», τόνισε, αρχικά, μετά το τετ-α-τετ των δύο ανδρών ο Σταύρος Παπασταύρου.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε: «Οι στιγμές είναι ομολογουμένως δύσκολες και για αυτό ήθελα να είμαι εδώ. Δυστυχώς, στη Χειμάρρα, η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη».

«Είναι ο μόνος Δήμος σε όλη την Ευρώπη, όπου ο καταψηφισμένος Δήμαρχος συνεχίζει να ασκεί εξουσία, ενώ ο εκλεγμένος Δήμαρχος στερείται το δημοκρατικό του δικαίωμα να ορκιστεί», είπε χαρακτηριστικά στη συνέχεια ο Σταύρος Παπασταύρου.

«Δίπλα στον Μπελέρη»

«Συμπαραστεκόμαστε στον Φρέντι Μπελέρη για το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη που συνεχίζεται αύριο. Θέλουμε το τεκμήριο αθωότητάς του να γίνει απόλυτα σεβαστό από την αλβανική Δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

«Πρέπει να βρεθεί μια δίκαιη λύση, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, του κράτους δικαίου και της αρχής καλής γειτονίας, ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική κανονικότητα στη Χειμάρρα», σημείωσε ο Έλληνας υπουργός Επικρατείας, έξω από τις φυλακές Δυρραχίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.