Μενού
ilias-kasidiaris
Ηλίας Κασιδιάρης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Καλή σας μέρα. Έμαθα πως την κυβέρνηση απασχόλησε - ανάμεσα στον πόλεμο με τη φωτιά - το ζήτημα της καθόδου του Ηλία Κασιδιάρη στο δήμο της Αθήνας. Όπως στην περίοδο πριν τις εθνικές εκλογές, έτσι και τώρα αναζητήθηκε η φόρμουλα που θα εμποδίσει την κάθοδο του στις εκλογές. Παρά το ότι συζητήθηκε σε υψηλό επίπεδο η πιθανότητα νέας ρύθμισης, τελικά αποφασίστηκε να μην προχωρήσει καθώς σε περίπτωση εκλογής του θα εκπέσει αυτοδικαίως του αξιώματος του, λόγω φυλάκισης. Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει τον ίδιο να κατέβει στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας και να καταγράψει δυνάμεις. 

Πόλεμος υποψηφιοτήτων στον ΣΥΡΙΖΑ 

Εκεί που πάντως έχουν βγει στα μαχαίρια είναι η υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας. Ούτε ένας, ούτε δυο, ούτε τρεις, αλλά τέσσερις διεκδικούν τον πρώτο δήμο της χώρας και σήμερα αναμένεται να ληφθεί απόφαση στη συνεδρίαση της Πολιτικής γραμματείας. Στον Κώστα Ζαχαριάδη και στον Νίκο Φίλη προστέθηκαν δυο ακόμη υποψηφιότητες, αυτές του εργατολόγου Κώστα Τσουκαλά και της Όλγας Μπαλαούρα. Όλες οι υποψηφιότητες εκφράζουν διαφορετικές τάσεις μέσα στο κόμμα και όπως μου είπε συνομιλητής μου, όλα αυτά γίνονται κυρίως για να καταγραφεί η δύναμη των τάσεων παρά γιατί θεωρούν πως κάποιος εξ’αυτών έχει πιθανότητες να κερδίσει τον Κώστα Μπακογιάννη. Οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα. 

Αντάρτικο στους Σπαρτιάτες 

Έμπειρος στα κοινοβουλευτικά, αφού μου εξήγησε πως δεν θυμάται κανένα προηγούμενο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος να στρέφεται δημοσίως κατά του Προέδρου της, μου επεσήμανε πως ίσως σύντομα δούμε αλλαγή στην κεφαλή των Σπαρτιατών ή και άλλες λύσεις που μπορεί να προκριθούν. Το βέβαιο είναι πως ο Βασίλης Στίγκας - που εναντιώθηκε στην στήριξη Κασιδιάρη για το δήμο της Αθήνας - δεν ελέγχει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα

Έρευνα για την 111 Πτέρυγα Μάχης 

Στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός για το τι ακριβώς συνέβη στην Νέα Αγχίαλο και καταλήξαμε στην χθεσινή έκρηξη στην αποθήκη πυρομαχικών. Η εντολή είναι να γίνουν έρευνες για το κατά πόσο τα πρωτόκολλα ασφάλειας είναι επικαιροποιημένα ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της εποχής που διανύουμε - της κλιματικής κρίσης. Για πολιτικές ευθύνες δεν γίνεται συζήτηση αν και το φετινό καλοκαίρι έχει αναδείξει αρκετές αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. 

Νέος Εκπρόσωπος στο ΠΑΣΟΚ 

Για το Θανάση Γλαβίνα σας τα έχω γράψει εδώ και καιρό - χθες πάντως ήρθε η επίσημη ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του. Επισημαίνω την αβρότητα μεταξύ πρώην και νυν εκπροσώπου - ο Δημήτρης Μάντζος του ευχήθηκε και ο Γλαβίνας απάντησε πως έβαλε ψηλά τον πήχυ. Εγώ σημειώνω πως οι δυο άνδρες έχουν βίους παράλληλους: Από διευθυντές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έγιναν Εκπρόσωποι του κόμματος. Περιμένω να δω πώς θα συνεχιστεί ο κύκλος! 

Τη Δευτέρα στην Κύπρο ο Μητσοτάκης 

Μετά τις αναβολές λόγω πυρκαγιών τη Δευτέρα αναμένεται να επισκεφτεί την Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη. Η ατζέντα είναι γεμάτη, ενώ θυμίζω πως αναβλήθηκε και η τριμερής με τον Νετανιάχου λόγω κωλύματος του Ισραηλινού Πρωθυπουργού. Πάντως τα πράγματα αναμένεται να τρέξουν το επόμενο διάστημα τόσο στα γεωπολιτικά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης όσο και στα ελληνοτουρκικά. 

Ο Μαξιμιλιανός και τα μπάνια του λαού 

Και μπορεί ο Μητσοτάκης να πάει στην Κύπρο τη Δευτέρα, ο Μαξιμιλιανός θα επιλέξει μια ήσυχη παραλία κάπου στην ενδοχώρα ώστε να ηρεμήσει από μια γεμάτη πολιτικά χρονιά! Ραντεβού στις 21 Αυγούστου αφού θα έχει μεσολαβήσει μια περίοδος ξεκούρασης με κουτσομπολιά, αποκαλύψεις και βέβαια κριτική στα όσα συμβαίνουν στο θαυμαστό κόσμο της πολιτικής. Καλά μπάνια! 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA