Μενού
Μέγαρο Μαξίμου
Μέγαρο Μαξίμου | EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Τους αντικαταστάτες των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου που παραιτήθηκαν από κομβικά πόστα στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το Star, το πιθανότερο είναι ο πρωθυπουργός να καταλήξει στους νέους του συνεργάτες μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, τονίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναζητά πρόσωπα που θα συνδυάζουν πολιτικές και τεχνοκρατικές ικανότητες και φυσικά θα είναι και απολύτως έμπιστα.

Στο δελτίο ειδήσεων του Star το Σάββατο, τονίστηκε ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται ότι θα αντικατασταθεί ουσιαστικά μόνο ο μέχρι πρότινος διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Γιάννης Μπρατάκος.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι ενώ τις αρμοδιότητες του Σταύρου Παπασταύρου θα μοιραστούν, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και ο γενικός γραμματέας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων της κυβέρνησης, Στέλιος Κουτνατζής.

Το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Μπρατάκο δεν θα έχει τίτλο υφυπουργού και θα είναι μάλλον απλός τεχνοκράτης, υπογραμμίζεται στο ρεπορτάζ του Star.

Η «μετακόμιση» του Βορίδη

Στον ΣΚΑΪ τονίζεται ότι ο Μάκης Βορίδης «μετακομίζει» στο Μαξίμου και αναλαμβάνει μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, Στέλιο-Ιωάννη Κουτνατζή, το νομοθετικό έργο.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, μέχρι την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του Γιάννη Μπρατάκου, ο οποίος, σύμφωνα με όσα επισημαίνονται, δεν θα είναι ο γ.γ. της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης.

Οι σκέψεις του Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός αναζητά πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης, ενώ μένουν στις θέσεις τους με παραπάνω αρμοδιότητες οι Άκης Σκέρτσος και Παύλος Μαρινάκης.

Στο Mega τονίζεται επίσης ότι ακούγεται έντονα το όνομα του Μιχάλη Μπεκίρη ως αντικαταστάτη του Γιάννη Μπρατάκου, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τις Ευρωεκλογές θα ακολουθήσει ανασχηματισμός.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Επικρατείας και ο πρώην υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους μετά τη «συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση που έστειλε το λάθος μήνυμα», σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές, μετά από συνάντησή τους με εκδότη και εφοπλιστή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA