Μενού
Η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Άδωνις Γεωργιάδης
Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας | EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

Παρέλαβε πριν από λίγο –από τον Άδωνι Γεωργιάδη– το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης η Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία υπήρξε από τα πρόσωπα που αναβαθμίστηκαν από τον χθεσινό μίνι ανασχηματισμό.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ο πήχης είναι πολύ ψηλά. Μετά από 4,5 χρόνια παραλαμβάνω από έναν αποτελεσματικό υπουργό ένα Υπουργείο που έχει καταφέρει πάρα πολλά».

«Είναι μία ημέρα χαράς και ευγνωμοσύνης, ειδικά για την επιλογή μου στο υπουργείο που αγαπάω ιδιαίτερα και θα συνεχίσω το έργο του Άδωνι Γεωργιάδη» πρόσθεσε επίσης η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Άδωνις Γεωργιάδης
Η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Άδωνις Γεωργιάδης | Eurokinissi

 

Η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Άδωνις Γεωργιάδης
Η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Άδωνις Γεωργιάδης | Eurokinissi

 

Η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Άδωνις Γεωργιάδης
Η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Άδωνις Γεωργιάδης | Eurokinissi

«Τέσσερα χρόνια υπηρέτησα με κόπο και με πολλή δουλειά στο υπουργείο αυτό. Υπηρέτησα σε ένα υπουργείο το οποίο αγάπησα με όλη μου την καρδιά. Ξαναγυρνάω, λοιπόν, εδώ, με την καλύτερη δυνατή ομάδα, παραλαμβάνοντας από έναν πολύ γρήγορο και αποτελεσματικό υπουργό, ο οποίος έχει θέσει τον πήχη πάρα πολύ υψηλά» σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες της προς τον πρωθυπουργό.

Όπως υπογράμμισε η νέα υπουργός Εργασίας, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, το υπουργείο έχει καταφέρει πάρα πολλά ως προς την ταχύτητα της απονομής των εκκρεμών συντάξεων, την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ειδικά των γυναικών, και τη βελτίωση της καθημερινότητας των εργαζομένων. Επίσης, όπως συμπλήρωσε, η Ελλάδα καταγράφει πολύ χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας σε σχέση με το παρελθόν, καθώς ο δείκτης της ανεργίας έφτασε σε μονοψήφιο ποσοστιαίο αριθμό (9,4%).

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η κ. Μιχαηλίδου επανέλαβε ότι η ευθύνη είναι μεγάλη και η προσπάθεια θα συνεχιστεί, με κύριους στόχους τις περισσότερες, καλύτερες και πιο καλοπληρωμένες δουλειές, την ευκολότερη καθημερινότητα για τους πολίτες - και οι μεγαλύτεροι πολίτες να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια.

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι είπε στην τελετή παράδοσης - παραλαβής

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Εργασίας με τη Δόμνα Μιχαηλίδου, ο νυν υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έκανε έναν μικρό απολογισμό στο έργο του.

Χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, το ξεπάγωμα των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα ως τη σημαντικότερη μεταρρύθμισή του, και υπογράμμισε πως «ο χρόνος και η ζωή κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε ειδικότερα στις ρυθμίσεις που προωθήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του όπως η εργασία των συνταξιούχων χωρίς το πέναλτι του 30 τοις εκατό.

Στάθηκε επίσης στο επίδομα μητρότητας σε επαγγελματίες και αγρότες, την καθιέρωση εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για την ασφάλεια των εργαζομένων στις διανομές από τις καιρικές συνθήκες και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι επιστρέφει μετά από 10 χρόνια στο νευραλγικό υπουργείο Υγείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA