Μενού
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ενημέρωση πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο | EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

Κατά τη διάρκεια της σημερινής (11/4) ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε αρνητικά στο ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει ευρωεκλογών.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για το ενδεχόμενο μίας τηλεμαχίας μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως «οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές είναι εκείνοι που δίνουν τη μάχη, ενώ debate μεταξύ τους γίνεται συνέχεια στη Βουλή».

Παύλος Μαρινάκης: Τι είπε στην εισαγωγή του

«Καλό μεσημέρι!

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός τροφίμων εμφάνισε σημαντική αποκλιμάκωση, καθώς από 6,7% το Φεβρουάριο διαμορφώθηκε σε 5,3% τον Μάρτιο.

Επιπλέον, οι τιμές τροφίμων το Φεβρουάριο μειώθηκαν κατά 1,1% σε σύγκριση με το Μάρτιο. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν οι μειώσεις τιμών που καταγράφονται σε σημαντικές κατηγορίες τροφίμων ως εξής, νωπά λαχανικά (-6,3%), νωπά ψάρια (-5,4%), χοιρινό κρέας (-2,1%) και τυριά (-1,4%).

Επίσης, αποπληθωρισμός καταγράφεται στα προϊόντα που αποτέλεσαν αντικείμενο της ρύθμισης του Υπουργείου Ανάπτυξης για μείωση των παροχών των προμηθευτών προς τα σούπερ μάρκετ. Πιο συγκεκριμένα, μειώσεις τιμών σε επίπεδο έτους (Μάρτιος 2024 με Μάρτιος 2023) καταγράφονται στα είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού (-2,1%) και άλλα είδη ατομικής φροντίδας (-2,5%).

Φαίνεται, λοιπόν, ότι στις κατηγορίες προϊόντων που έχουμε πραγματοποιήσει παρεμβάσεις με στόχο τη μείωση των τιμών, οι παρεμβάσεις αυτές αποδίδουν. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι με αμείωτους ρυθμούς και καταλογίζονται νέα πρόστιμα όπου εντοπίζονται παραβάσεις.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, «Υπάρχει μια ικανοποιητική συμμόρφωση. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της αγοράς θα εξακολουθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Την κάνουν πολύ πιο αποτελεσματικά από ό,τι στο παρελθόν.

Προφανώς δεν μπορούν να εντοπίσουν όλα τα φαινόμενα αισχροκέρδειας. Γνωρίζει, όμως, ο κάθε επιχειρηματίας, η κάθε επιχείρηση, ότι αν παραβεί το νόμο, είτε μιλάμε για το περιθώριο κέρδους, είτε μιλάμε για πλασματικές εκπτώσεις, οι οποίες ξέρετε με εξοργίζουν και πάρα πολύ, δεν μπορεί να λες ότι κάνεις έκπτωση 50% και τρεις μέρες πριν να έχεις αυξήσει 100% την αξία του προϊόντος».

Αναφέρθηκε ακόμη στα επιπλέον εργαλεία που έχει δώσει η Πολιτεία στους καταναλωτές, τονίζοντας: «πολλές φορές και εμείς βλέπουμε από πολίτες, μαθαίνουμε πράγματα και ζητάμε και από τους πολίτες να μπορούν, μέσω των Μέσων, να μας καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά. Υπηρεσίες όπως ο «e-Καταναλωτής», η δυνατότητα δηλαδή άμεσης σύγκρισης τιμών, να δώσουμε περισσότερα εργαλεία για να μπορεί ο καταναλωτής, να κάνει τις καλύτερες δυνατές αγορές και κυρίως περισσότερη διαφάνεια στις τιμές».

Ο βασικότερός μας στόχος είναι να συνεχίσουμε τις μόνιμες παρεμβάσεις με στόχο την αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών. Όπως τόνισε και ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: στον προϋπολογισμό του 2025 θα περιλαμβάνεται μια σειρά από μέτρα για την ενίσχυση εισοδημάτων και μείωση φόρων συνολικού ύψους 870 εκατ. ευρώ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA