Μενού
vouli thoreia.jpg
EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Μετά τις ευρωεκλογές αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ο νόμος για τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, σύμφωνα με την εκπομπή Live News του Mega.

Όπως τονίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ η κυβέρνηση ήδη έχει κάνει τους σχεδιασμούς της για τον νόμο και όπως όλα δείχνουν, θα συζητηθεί στο Κοινοβούλιο μετά τις αρχές Ιουνίου, όταν θα στηθούν κάλπες δηλαδή για τις ευρωεκλογές του 2024.

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή της σε όλες τις Μητροπόλεις η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας τάσσεται κατά του πολιτικού γάμου ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και κατά της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

«Τα παιδιά δεν είναι ούτε κατοικίδια ζώα συντροφιάς για όποιον θέλει να νιώσει κηδεμόνας ούτε αξεσουάρ, που θα επισημοποιήσουν ή θα καταστήσουν κοινωνικά αποδεκτή μια ομόφυλη συμβίωση», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

Παρά τις αντιδράσεις της εκκλησίας, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προωθήσει το νόμο για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Τεκνοθεσία: Συζήτηση το καλοκαίρι

Το Mega τονίζει ότι η κυβέρνηση θα φέρει τον νόμο στα θερινά τμήματα της Βουλής, μετά τις ευρωεκλογές, ενώ θα δοθεί και πράσινο φως για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Όπως τονίστηκε, η τελική απόφαση βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA