Μενού
floridis
Ο Γιώργος Φλωρίδης. | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Για την πολύκροτη δίκη που πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας, με θύμα μια 12χρονη από τα Σεπόλια, μίλησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Γιώργος Φλωρίδης είπε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μια δίκη η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Το δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχει κίνδυνος να υποστεί μεγάλο πρόβλημα το θύμα. Επομένως το τι διαδραματίζεται σε εκείνον τον χώρο, εγώ προσωπικά δεν το γνωρίζω».

«Η δίκη αυτή διεξάγεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού, την πλειοψηφία του οποίου έχουν οι ένορκοι. Κατά συνέπεια το δικαστήριο συγκροτείται από επτά ισότιμους δικαστές και αυτό το δικαστήριο θα αποφασίσει με βάση τα στοιχεία τα οποία έχει ενώπιόν του», πρόσθεσε ο Γιώργος Φλωρίδης.

Φλωρίδης: Τι είπε για το δικαστήριο

«Δεν ξέρουμε τι θα αποφασίσει, αλλά νομίζω ότι ειδικά στο δικαστήριο που συγκροτείται με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή από τακτικούς δικαστές και από πολίτες, οι οποίοι κληρώνονται ως ένορκοι, χρειάζεται περισσότερο σεβασμό», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης στην Ολομέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ζήτησε την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης για τέσσερα αδικήματα, όχι όμως για βιασμό, καθώς εισηγήθηκε την αθώωσή του, λόγω αμφιβολιών.

Η πρόταση της Εισαγγελέως πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις στην κοινή γνώμη, ενώ έχει απευθυνθεί κάλεσμα για διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας σήμερα, Πέμπτη 14 Μαρτίου. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA