Μενού
Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συζήτηση | ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μίλησε σήμερα, Πέμπτη (30/11) στο Mega για τις εσωκομματικές εξελίξεις, ασκώντας κριτική στον Ευκλείδη Τσακαλώτο λέγοντας πως «αδυνάτισε την αξιωματική αντιπολίτευση».

«Εγώ αυτή τη στιγμή, εάν κάνω κριτική στον κ. Τσακαλώτο, είναι γιατί έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να μπει σε μία Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο, χωρίς να συζητήσουμε γιατί διαφωνεί. Άρα, γιατί αδυνάτισε την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ οι αρνητικές επιπτώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη θέλουν απάντηση, εγώ εκεί κάνω κριτική στους συντρόφους που έφυγαν, αλλά έφυγαν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος έδωσε το παρών στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας μετά τις αποχωρήσεις.

Σωκράτης Φάμελλος: Τι ειπώθηκε στη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία

Ο Σωκράτης Φάμελλος μίλησε, παράλληλα, για τη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία και το τι ειπώθηκε σ' αυτήν, με τη λήξη της οποίας κατευθύνθηκε στο Παγκράτι με τον Στέφανο Κασσελάκη για μία χαλαρή συζήτηση.

«Κάναμε μια πολύ ωραία συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία και έχουμε και σήμερα ΚΟ. Γιατί αυτό που έχει σημασία δεν είναι μόνο οι κοινωνικές σχέσεις μεταξύ των βουλευτών αλλά τι κάνουμε για τους πολίτες, που μας έχουν εκλέξει. Αυτή είναι η  ευθύνη μας. Ο πρόεδρος και εισηγείται και μένει στις διαδικασίες. Είχαμε 03:30 το μεσημέρι Πολιτική Γραμματεία, εγώ ήμουν εκεί μέχρι τις 06:30 το απόγευμα γιατί μετά είχα μία συνάντηση στη Βουλή» συμπλήρωσε στη συνέχεια.

«Ο κ. Κασσελάκης ήταν μέσα, τα υπόλοιπα είναι στο πλαίσιο του κουτσομπολιού. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ήταν τουλάχιστον 3 ώρες πυκνής πολιτικής συζήτησης γιατί αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες. Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι παραπάνω γιατί δεν ήμουν μέσα εκείνη την ώρα» συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Ετοιμάζουμε ένα σημαντικό συνέδριο, παραμένει το χρονοδιάγραμμα όπως το έχουμε σχεδιάσει. Στο συνέδριο θα δούμε και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες αλλά και το κόμμα πώς θα λειτουργεί, γιατί και εκεί είχαμε προβλήματα. Θα γίνει κανονικά τον Φεβρουάριο το συνέδριο όπως είχαμε πει εξαρχής. Δεν υπάρχει από κανέναν αμφισβήτηση του προγραμματισμού» υπογράμμισε σχετικά με τις διαδικασίες του συνεδρίου.

«Δεν με εκφράζει η ανάγνωση ότι το συνέδριο θα γίνει τώρα «πιο εύκολα» λόγω της αποχώρησης στελεχών και θέλω να το ξεκαθαρίσω: δεν είναι εύκολα τα πράγματα όταν αποχωρεί κάποιος από ένα κόμμα. Η χώρα μας δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, ιδιαίτερα μετά τις εκλογές που αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο έλλειμμα της κυβέρνησής κυρίως στο ζήτημα της ασφάλειας αλά και της οικονομίας» πρόσθεσε σχετικά.

Τι είπε για τους «11»

Μιλώντας για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν από το κόμμα, τη λεγόμενη ομάδα των «11» η οποία αναμένεται να συγκροτήσει νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο κ. Φάμελλος είπε: «Όσοι αποχώρησαν θα πρέπει να απαντήσουν γιατί έφυγαν από το κόμμα που τους εξέλεξε. Όλοι οι 11 εκλέχθηκαν με το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κάνουν ΚΟ κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Έχουμε ευθύνη να τιμήσουμε την ψήφο των πολιτών και να εκπροσωπήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και την αξιωματική αντιπολίτευση. Θα κάνουμε αντιπολίτευση και πρόταση προοδευτικών λύσεων, δεν θα αλλάξουμε γραμμή ούτε θα κοιτάξουμε προς αλλού. Γιατί δεν περίμεναν μέχρι το συνέδριο για να τα συζητήσουμε; Γιατί η ΚΕ αποχώρησε πριν ακόμα ξεκινήσει η ψηφοφορία;»

«Δεν θόλωνα συζητάμε πολύ για τα εσωκομματικά. Αισθάνομαι ευθύνη απέναντι στους πολίτες, είμαι υποχρεωμένος να τιμήσω την ψήφο των πολιτών. Αισθάνομαι άσχημα γιατί αδυνάτισε η αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί αδυνάτισε ένα κόμμα προοδευτικό και Αριστερό, ήταν μεγάλο λάθος η επιλογή των πρώην συντρόφων αλλά πρέπει να κοιτάξω τους πολίτες» κατέληξε ο κ. Φάμελλος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA