Μενού
Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης
Συνάντηση Κασσελάκη, Ανδρουλάκη | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, συνάντησε για πρώτη φορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, στη Βουλή, με τους δύο άνδρες να έχουν διάλογο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προσπάθησε να «σπάσει τον πάγο» στην επαφή που είχε με τον Νίκο Ανδρουλάκη, αναφέροντας πως «πάλι σε καναπέ κάθομαι».

Από πλευράς του, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως «χαίρομαι πάρα πολύ για τη συνάντηση, καθώς έχουμε χρέος να συζητάμε τα μεγάλα θέματα αλλά και τα εθνικά θέματα. Είμαστε σε μία κρίσιμη συγκυρία και θα έπρεπε να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας».

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης
Συνάντηση Κασσελάκη, Ανδρουλάκη | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Η συνάντηση Ανδρουλάκη - Κασσελάκη κράτησε για 1 ώρα και 10 λεπτά. Η πρώτη κοινή πρωτοβουλία που υπήρξε, ήταν η ακύρωση της απόφασης της διάσκεψης των προέδρων, με την οποία ορίστηκαν με ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης τα μέλη της ΑΔΑΕ.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε αναφορά και στην ακρίβεια από τον κ. Ανδρουλάκη, λέγοντας πως θα «πρέπει να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Να δώσουμε προοδευτικές λύσεις».

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης
Συνάντηση Κασσελάκη, Ανδρουλάκη | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

 

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης
Συνάντηση Κασσελάκη, Ανδρουλάκη | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Στέφανος Κασσελάκης - Νίκος Ανδρουλάκης: Ο πρώτος τους διάλογος

  • Κασσελάκης: Γεια σου Νίκο
  • Νίκος Ανδρουλάκης: Καλώς όρισες 
  • Στέφανος Κασσελάκης: Τι γίνεται 
  • Στέφανος Κασσελάκης: Πάλι σε καναπέ κάθομαι 
  • Νίκος Ανδρουλάκης: Χαίρομαι πάρα πολύ για τη συνάντηση, έχουμε χρέος να συζητάμε τα μεγάλα θέματα αλλά και τα εθνικά θέματα. Είμαστε σε μια κρίσιμη συγκυρία και θα πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας
  • Στέφανος Κασσελάκης: Υπηρετούμε τον κόσμο. Ο κόσμος θέλει λύσεις, και από την πλευρά μας οι λύσεις πρέπει να είναι προοδευτικές. Πρέπει να λάμψει η αλήθεια στο ζήτημα των υποκλοπών. 
  • Νίκος Ανδρουλάκης: Εμείς προσπαθήσαμε και με προσωπικό τρόπο να το αναδείξουμε. Ένας πυλώνας πολύ κρίσιμος για την εύρυθμη λειτουργία. Ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο που από το βήμα της βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε προσωπικά στον Ράμμο. Εμείς από πέρυσι τον Ιουλίου, έχουμε προσφύγει και στην ελληνική δικαιοσύνη, αλλά και στην ευρωπαϊκή 
  • Νίκος Ανδρουλάκης Είναι θεσμική μας στάση να μην υπάρξει συγκάλυψη
  • Στέφανος Κασσελάκης: Τα 3/5 των προέδρων δεν το σεβάστηκαν. Πως γίνεται να μην προσπαθούν για ευρύτερη λύση του.

Τι είπαν πίσω από τις κάμερες

Στο κοινό ανακοινωθέν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνεται πως: Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο γραφείο του στη Βουλή με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη κατόπιν αιτήματος του.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν για την οικονομία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τα ζητήματα του κράτους δικαίου, της ενίσχυσης των ανεξάρτητων αρχών και τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Ο κ. Ανδρουλάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη κατάθεση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Οι κ. κ. Ανδρουλάκης και Κασσελάκης συμφώνησαν να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου να πέσει άπλετο φως τόσο στην τραγωδία των Τεμπών όσο και στην υπόθεση των υποκλοπών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA