Μενού
synantisi-mitsotaki-kasselaki
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Στέφανου Κασσελάκη | Ελλ. Κυβέρνηση
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης (1/11) η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στο μέτωπο της Οικονομίας.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Στέφανο Κασσελάκη για τις συζητήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προοπτικές μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, καθώς και για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι πάντα στη διάθεση του Στέφανου Κασσελάκη, όπως και των άλλων πολιτικών αρχηγών, για την ενημέρωσή τους.

Οι πρώτες στιγμές της συνάντησης

Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε στο γραφείο του στη Βουλή τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ευχήθηκε «καλό μήνα και καλή αρχή».

Στον διάλογο που ακολούθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε τον Στέφανο Κασσελάκη, αν έχει προσαρμοστεί στα πράγματα και στους καινούριους χώρους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι έχει εξοικειωθεί στο κομματικό περιβάλλον και στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Στο επίκεντρο οι απόδημοι

Η πρώτη τους συζήτηση μπροστά στις κάμερες επικεντρώθηκε στους απόδημους. «Έχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω. Είναι εθνική ευθύνη και εθνικό στοίχημα, οι απόδημοι να μπορούν να προσφέρουν σε μία χώρα με ισονομία και ισοπολιτεία», είπε ο χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης
Συνάντηση Μητσοτάκη - Κασσελάκη στη Βουλή | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

 

Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «έχει γίνει μία καλή αρχή με το νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους της πατρίδας μας και κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους». «Σε αυτό τουλάχιστον έχουμε ένα εθνικό χρέος όλα τα κόμματα να κινητοποιήσουμε», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες:

  • Μητσοτάκης: Καλημέρα και καλό μήνα και συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Προσαρμοστήκατε στους καινούριους χώρους;
  • Κασσελάκης: Στη Βουλή όχι ακόμα αλλά μια μέρα εύχομαι πλήρως. Στο κομματικό περιβάλλον σίγουρα και στην Ελλάδα. Οπως ξέρετε έχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω. Είναι εθνική ευθύνη είναι εθνικό στοίχημα οι απόδημοι να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους σε μια χώρα με ισονομία και ισοπολιτεία. 
  • Μητσοτάκης: Έχουμε κάνει μια καλή αρχή με το νομοσχέδιο το οποίο δίνει την δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της πατρίδας μας και κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Νομίζω ότι σε αυτό έχουμε ένα εθνικό χρέος όλα τα κόμματα να κινητοποιήσουμε τους Έλληνες. 
  • Κασσελάκης: Είναι δικαίωμα στο εκλέγειν και όχι στο εκλέγεσθαι. Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους ομογενείς ώστε να μπορούν να εκλέγουν οι ίδιοι εκπροσώπους της δικής τους κοινότητας.
  • Μητσοτάκης: Ο εκλογικός νόμος είναι καθορισμένος και το πρόσθετο δικαίωμα του εκλέγεσθαι το έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Φαντάζομαι αυτό ανάμεσα σε πολλά άλλα θα το συζητήσουμε. 
  • Κασσελάκης: Στο εξωτερικό δεν το έχει. 
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA