Μενού
Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Δύσκολα τα πράγματα στα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, με πληροφορίες να θέλουν τον Στέφανο Κασσελάκη να χρηματοδοτεί, από την προσωπική του περιουσία, την Κουμουνδούρου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως χρειάζονταν 160.000 ευρώ ώστε να πληρωθούν τα δώρα για τους εργαζόμενους στο ΚΟΚΚΙΝΟ και την ΑΥΓΗ και δεν υπήρχε στο ταμείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης όλο το ποσό. Έτσι, για να μην βρεθούν χωρίς το δώρο τους κάποιοι εργαζόμενοι, επιστρατεύτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δανείζοντας μια από τις δύο ανώνυμες εταιρείες των μέσων ενημέρωσης με περίπου 50.000 ευρώ.

Ωστόσο, αυτή η προσωρινή λύση υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιηθεί και για το «κλείσιμο» του έτους καθώς, εάν δεν καταβληθεί η τελευταία δόση της κρατικής επιχορήγησης που ήταν να βρίσκεται στα κομματικά ταμεία έως το τέλος του 2023, ο Στέφανος Κασσελάκης θα χρειαστεί να ξαναδανείσει το κόμμα, με μια ταμειακή διευκόλυνση, αυτή τη φορά με ποσό που θα αγγίζει τις 250.000 ευρώ. 

«Δεν είμαι πρωτομάρτυρας Στέφανος»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από τις εκλογές του 2019 και έως τις εκλογές του 2023, λάμβανε κρατική επιχορήγηση ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. Μάλιστα, η τελευταία δόση ήταν να πληρωθεί μέχρι τέλους του έτους.

Με αυτά τα χρήματα κατάφερνε να έχει ισοσκελισμένο ισολογισμό με τα χρήματα για το ΚΟΚΚΙΝΟ και την ΑΥΓΗ να ξεπερνούν το χρόνο τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Η οικονομική συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογική ήττα, οδηγεί σε επανασχεδιασμό.

Οι πληροφορίες θέλουν η αξιωματική αντιπολίτευση να έχει πλέον στη διάθεση της περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία του κόμματος και των Μέσων. Η εξυγίανση της Κουμουνδούρου και των κομματικών Μέσων μοιάζει επιβεβλημένη, ειδάλλως το κόμμα θα αρχίσει να έχει χρέη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε κινήσεις που, μελλοντικά, θα οδηγήσουν τα έξοδα να βγαίνουν από τα έσοδα για τα Μέσα Ενημέρωσης, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα καλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ  κάποιο μέρος.

Βαρύ πλήγμα για τα οικονομικά του κόμματος φαίνεται πως ήταν και οι εσωκομματικές εκλογές που φέρεται να κόστισαν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

Στο παρελθόν, επί Τσίπρα, είχαν πέσει στο τραπέζι σχέδια εξυγίανσης με τον πρώην πρόεδρο να δίνει το πράσινο φως, ωστόσο έμπαινε φρένο στην Πολιτική Γραμματεία και - επειδή τα έσοδα από την κρατική επιχορήγηση έφταναν για τις πληρωμές των εργαζόμενων και τη λειτουργία τους - δεν δινόταν συνέχεια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρος στους συνεργάτες του και στα στελέχη πως θα προχωρήσει στο νοικοκύρεμα των οικονομικών, στηρίζοντας το κόμμα αλλά όπως λέει χαρακτηριστικά «δεν είμαι ο πρωτομάρτυρας Στέφανος, πρέπει να υπάρξει σχέδιο».

Την ίδια ώρα, όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν στο κόμμα 1.000 ευρώ από τον μισθό τους, όμως, πλέον, η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μικρή και τα χρήματα αυτά μοιάζουν σταγόνα στον ωκεανό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA