Μενού
mitsotakis-nea
Κυριάκος Μητσοτάκης | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραβρεθεί την Πέμπτη (27/07) στην κηδεία του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, που βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά, κατά τη συντριβή του μοιραίου Canadair το μεσημέρι της Τρίτης (25/07) στην Κάρυστο, καθώς επιχειρούσαν σε χαράδρα στον οικισμό Πλατανιστό Εύβοιας.

Η κηδεία του ανθυποσμηναγού θα πραγματοποιηθεί στον τόπο καταγωγής του, στις 17:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, Παλαιού Αγιονερίου Κιλκίς.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα παραστεί την Παρασκευή (28/08) στις 11 το πρωί στην κηδεία του κυβερνήτη Σμηναγού Χρήστου Μουλά, στα Χανιά στην εκκλησία Αγίου Σεργίου και Βάκχου.

Ο πρωθυπουργός, στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον χαμό των δύο πιλότων, ανέφερε πως οι δύο ιπτάμενοι «έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές» και πρόσθεσε ότι απέδειξαν «πόσο ριψοκίνδυνες είναι οι καθημερινές αποστολές τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Αλλά και πόσο μεγάλη είναι η αυταπάρνηση των μαχητών της πρώτης γραμμής.»

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η Πολιτεία «στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων» και πως «στη μνήμη τους, συνεχίζουμε τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης».

Υπενθυμίζεται ότι από την πτώση του Canadair τύπου CL-215 στην Κάρυστο, ανασύρθηκαν νεκροί ο 34χρονος σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο 27χρονος ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης.

Οι δύο πιλότοι επιχειρούσαν ρίψεις σε χαράδρα πάνω  από τον οικισμό Πλατανιστός.

Το Canadair έκανε βύθιση για να πραγματοποιήσει ρίψη και κατά την προσπάθεια ανύψωσης συγκρούστηκε ο πλωτήρας με δέντρο και αποκολλήθηκε από το δεξί φτερό. Έπειτα λόγω της απώλειας στήριξης πήρε κλίση δεξιά, καρφώθηκε σε ρέμα και ανεφλέγη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA