Μενού
Διονύσης Τεμπονέρας
Διονύσης Τεμπονέρας | ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Μετά από μια εβδομάδα αναταραχής και συζητήσεων τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΠΑΣΟΚ σήμερα το απόγευμα στις 6 στο θέατρο ΑΛΦΑ θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με θέμα «απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποιος» με τους Τεμπονέρα - Χριστουδουλάκη- Αχτσιόγλου στο ίδιο τραπέζι.

Μπορεί στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου, από την πρώτη στιγμή, να επέλεξαν να αδιαφορήσουν απέναντι στην εκδήλωση ωστόσο υπήρξαν στελέχη που δεν έκρυψαν την δυσφορία τους για την πρωτοβουλία Τεμπονέρα. Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που έστρεψαν τα πυρά τους στο Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και για το γεγονός της δημοσιοποίησης της εκδήλωσης μέρες πριν και της δημιουργίας ενός κλίματος εσωστρέφειας.

Έτσι πηγές κοντά στον Διονύση Τεμπονέρα αυτό που σημειώνουν με νόημα είναι πως ο εργατολόγος αναμένεται να τονίσει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι μας» και παράλληλα θα επισημάνει ότι «μακριά από εμάς και από εμένα προσωπικά, κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης και αποπροσανατολισμού. Ανταποκρινόμαστε συλλογικά στο αίτημα της κοινωνίας για συμπόρευση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ποτέ δεν επιδοκιμάσαμε διασπαστικές κινήσεις».

Επιπλέον οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να σημειώσει πως «είναι πλέον στο DNA των δημοκρατικών ανθρώπων κατά συνέπεια και του ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώκουν συνθέσεις και υπερβάσεις, ενωτικές πρωτοβουλίες με στόχο να φανεί φως στον ορίζοντα, με δρομολόγηση κυβερνητικής εξόδου».

Με σαφή πρόθεση από το περιβάλλον Τεμπονέρα να μην ρίξουν περαιτέρω λάδι στην φωτιά στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ για εκείνον και κυρίως για την απόφαση του να συνυπάρξει με την Έφη Αχτσιόγλου στην ίδια συζήτηση οι ίδιες πηγές καταλήγουν λέγοντας «προχωράμε όλοι μαζί μακριά από μικροκομματικές περιχαρακώσεις και εσωστρέφειες για τη μεγάλη ανατροπή απέναντι στα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης της Δεξιάς».

Η παρέμβαση του κ. Τεμπονέρα σήμερα στην εκδήλωση θα είναι βασισμένη στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν θέλει να δημιουργήσει περαιτέρω αντιδράσεις. Ήδη έχει βρεθεί στο στόχαστρο ακόμη και κορυφαίων στελεχών που του χρεώνουν ότι με αυτό τον τρόπο ρίχνει νερό στον μύλο του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου και κρατάει ψηλά μια εσωστρέφεια που λίγες ημέρες πριν το Συνέδριο είναι προβληματική καθώς το 4ο συνέδριο γίνεται μετά την διάσπαση του κόμματος και όλοι θέλουν να δοθεί σήμα επανεκκίνησης του κόμματος.

Την ίδια ώρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το ποια στελέχη θα επιλέξουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να βρεθούν στην εκδήλωση μετά και την τροπή που έχει πάρει η πρωτοβουλία αυτή.

Υπάρχουν βέβαια εκείνοι που στα πηγαδάκια τονίζουν ότι από το πόσα στελέχη της Κουμουνδούρου θα εμφανιστούν το απόγευμα στο θέατρο ΑΛΦΑ θα φανεί και η δυναμική Τεμπονέρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA