Μενού
Haris Doukas Ekrem Imamoglou
Συνάντηση Χάρη Δούκα - Εκρέμ Ιμάμογλου | Twitter/@h_doukas
  • Α-
  • Α+

Ο Χάρης Δούκας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πόλης με τον δήμαρχο Αθηναίων να τονίζει τη δέσμευση των δύο πλευρών για στενή συνεργασία των δύο πόλεων.

Στη δήλωσή του, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε: «Ήταν μεγάλη μου χαρά να αποδεχτώ την πρόσκληση του Εκρέμ Ιμάμογλου, να παρευρεθώ στη χθεσινή εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης και σήμερα να έχω διμερή συνάντηση μαζί του. Τον ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή. Είναι δέσμευσή μας να συνεργαστούμε στενά για την ευημερία των πολιτών και την πρόοδο των ιστορικών πόλεών μας.

Θεωρούμε ότι οι πόλεις και οι δήμαρχοι μπορούν να διαδραματίσουν πολύ κρίσιμο ρόλο στην προώθηση της ειρήνης, των συνεργειών και της προόδου για τους πολίτες. Θα συνεχίσω τις επαφές μου με δημάρχους, προκειμένου στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, να επικρατήσουν οι προοδευτικές φωνές κόντρα στον λαϊκισμό και τη μισαλλοδοξία».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Δήμαρχο Αθηναίων σήμερα, εδώ, στην Κωνσταντινούπολη και θα ήθελα να του ευχηθώ καλή επιτυχία στη θητεία του.

Ελπίζω ότι η συνεργασία μας θα βελτιώνεται συνεχώς τόσο σε επίπεδο μεταξύ των δύο πόλεων, Αθήνας - Κωνσταντινούπολης, όσο και στο πλαίσιο του δικτύου των Βαλκανικών Πόλεων B40. Χθες, ο κ. Δούκας είχε την καλοσύνη να συμμετέχει στον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, ενώ με τη σημερινή επίσκεψή του, μας χαροποίησε ιδιαιτέρως. Για άλλη μια φορά τον ευχαριστώ για την ειλικρίνεια, τη φιλία και την υποστήριξή του».

Ο Χάρης Δούκας προσκάλεσε τον Εκρέμ Ιμάμογλου να επισκεφτεί την Αθήνα, κι εκείνος αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση, αναφέροντας ότι ελπίζει να επισκεφτεί την ελληνική πρωτεύουσα το συντομότερο δυνατό

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA