Μενού
olga gerovasili
Η Όλγα Γεροβασίλη | Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Πυρετός διαβουλεύσεων επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη (22/02) και την προαναγγελία των τετραπλών εσωκομματικών εκλογών από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε εκλογές για την ηγεσία του κόμματος, σηκώνοντας το γάντι που «πέταξε» ο Αλέξης Τσίπρας, πυροδότησε έντονες ζυμώσεις για το ποιο θα είναι το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την προεδρία απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Στο πλάσιο αυτών των διαβουλεύσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο της Όλγας Γεροβασίλη στη Βουλή θα βρεθεί ο Διονύσης Τεμπονέρας

Η Όλγα Γεροβασίλη που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, μετά την ανάρτηση του ερωτηματολογίου, εμφανίστηκε να πρωταγωνιστεί μια κίνηση που προκάλεσε τις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας. Φέρεται μάλιστα ως το επικρατέστερο πρόσωπο για να κατέβει απέναντι στον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις συναντήσεις που έχει ξεκινήσει, έχει ήδη κάνει επαφή με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Να σημειωθεί ότι σχολιάστηκε το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης απέφυγε να την χαιρετήσει πριν την ομιλία του όπως έκανε και με τον Διονύση Τεμπονέρα, κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου. 

ΣΥΡΙΖΑ: Τα ονόματα των πιθανών αντιπάλων

Ο εργατολόγος που όλο το τελευταίο διάστημα πρωταγωνιστεί ως αντιπολίτευση στα εσωτερικά της Κουμουνδούρου αναμένεται σήμερα νωρίς το μεσημέρι να ανοίξει τα χαρτιά του μετά την πρόκληση Κασσελάκη

Στους υποψήφιους αντιπάλους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούσαν και τον Σωκράτη Φάμελλο που ως Προεδρος της ΚΟ και σε δύσκολες στιγμές έχει δείξει έναν δυναμικό χαρακτήρα. Το σίγουρο είναι πως στις σκέψεις που κυριαρχούν για το ποιος ή ποια θα σταθεί απέναντι στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στις εσωκομματικές εκλογές, είναι το γεγονός ότι ιδανικά θα ήθελαν να πετύχουν να είναι μια η υποψηφιότητα ώστε να μην υπάρξει κατακερματισμός δυνάμεων που οδηγήσει σε ενδυναμώσει του Στεφανου Κασσελάκη.

Ρόλο κλειδί και σε αυτές τις εσωκομματικές κάλπες αναμένεται να διαδραματίσουν τόσο ο Νίκος Παππάς όσο  και ο Παύλος Πολάκης με το στρατόπεδο που θα αποφασίσουν να στηρίξουν. Άλλωστε ο Νίκος Παππάς έχει προσφέρει δυο φορές σανίδα σωτηρίας στον Στέφανο Κασσελάκη. Μια με την στήριξη του στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές και  ακόμη μια στη συνεδρίαση της Δευτέρας όπου δεν έδωσε το πράσινο φως για μια έκτακτη Κεντρική Επιτροπή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόταση μομφής απέναντι στον πρόεδρο.

Όλοι λοιπόν περιμένουν τις τοποθετήσεις από το βήμα του συνεδρίου ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Είναι βέβαια μεγάλη η ανησυχία του κατά ποσό θα είναι εύκολο να αποφευχθεί ο εμφανής διχασμός που μπορεί να πολώσει ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA