«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμήθηκε τα παιδιά και τα social media για να ξεχάσουμε τα σκάνδαλα της ΝΔ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός εργαλειοποιεί το θέμα της χρήσης του διαδικτύου από τα παιδιά «για να ξεφύγει από την υποχρέωσή του να απολογηθεί».
«Όσο μεγάλα και αν είναι τα αδιέξοδα του κυρίου Μητσοτάκη μπροστά στα αλλεπάλληλα σκάνδαλα της κυβέρνησής του, δεν επιτρέπεται να εργαλειοποιεί κάθε λίγους μήνες το κρίσιμο θέμα της χρήσης του διαδικτύου από τα παιδιά για να ξεφύγει από την υποχρέωσή του να απολογηθεί. Και θα αναγκαστεί να απολογηθεί, έτσι ή αλλιώς.
Διαβάστε ακόμα: Τι είναι το «6-7» που χρησιμοποίησε ο Μητσοτάκης - Το viral trend στο TikTok που τρελαίνει τα πιτσιρίκια
Σαφέστατα και χρειάζεται ρύθμιση και έλεγχος στο διαδίκτυο, και προστασία των ανηλίκων, και έλεγχος της ασυδοσίας των πολυεθνικών ομίλων και της χρήσης προσωπικών δεδομένων.
Η μεγάλη ανησυχία των γονιών και η ανάγκη να προστατευθεί η νέα γενιά από τους κινδύνους του διαδικτύου δεν απαντιέται με μια αποσπασματική οριζόντια απαγόρευση, την οποία φέρνει κάθε λίγους μήνες για να κερδίσει επικοινωνιακό χρόνο.
Χρειάζεται συνολική στρατηγική, διαβούλευση με τους ειδικούς, αξιοποίηση διεθνούς εμπειρίας, ευρωπαϊκός συντονισμός, συνοδές δράσεις στο εκπαιδευτικό μας σύστημα ώστε τα νέα παιδιά να είναι θωρακισμένα απέναντι στους κινδύνους.
Πόσο αξιόπιστος, όμως, είναι ο πρωθυπουργός των σκανδάλων, των υποκλοπών, της παρακολούθησης του μισού υπουργικού συμβουλίου και της ηγεσίας του στρατού, αλλά και της διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων, για να οργανώσει ή να εγγυηθεί μια τέτοια συζήτηση. Καθόλου!
Αναμένουμε να δούμε την τελική πρόταση της ρύθμισης.
Καλές οι εξυπνάδες «six seven», αλλά για την ουσία θα μιλήσει;», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
- Τι είναι το «6-7» που χρησιμοποίησε ο Μητσοτάκης - Το viral trend στο TikTok που τρελαίνει τα πιτσιρίκια
- Ο Πολάκης βρήκε το πανεπιστήμιο του Λαζαρίδη στου Γκύζη: «Κουζίνα ήταν, το έκλεισαν γιατί χρωστούσε παντού»
- Ο άνθρωπος που «έδειξε» ο Ανδρέας Παπανδρέου ως αρχηγό της 17 Νοέμβρη
- «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Η σκηνή που ο Τζεφιρέλι έκοψε από τη σειρά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.