Μενού
stefanos kasselakis
O Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία | AΠΕ - ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Με έντονη παρουσία στη Βουλή και με ενεργή δράση στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ο Στέφανος Κασσελάκης χαράζει τη στρατηγική του για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλοντας να δείχνει ενισχυμένο το στίγμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες συμμετείχε στην Επιτροπή Ελέγχου του Κοινοβουλευτικού έργου και στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο σημειώνοντας πως βαδίζει πάνω στις ράγες του πτωχευτικού νόμου που έφερε η ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα προσανατολίζεται να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία και να καταθέσει εκ νέου την πρόταση νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Δραστικές πρωτοβουλίες με σκοπό τις στοχευμένες λύσεις για τα προβλήματα της κοινωνίας είναι η ατζέντα της Κουμουνδούρου. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με όλους τους αρμόδιους τομεάρχες ώστε στη μάχη της Βουλής για τον προϋπολογισμό να είναι συντονισμένες οι κινήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Στέφανος Κασσελάκης με πολλαπλές δράσεις επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ να δίνει το παρών σε όλες τις εξέλιξες και να τοποθετείται με συγκεκριμένες προτάσεις. Μάλιστα στη χθεσινή του συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών πριν τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δυο χωρών ώστε να καταγράφει μια κοινή γραμμή. 

Τα τετ α τετ με Κοτζιά

Το γεύμα της Δευτέρας για Κασσελάκη - Κοτζια δεν ήταν το πρώτο. Ακόμη και πριν την αποδοχή της πρόσκλησης του ΠΡΑΤΤΩ για διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ οι Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Κοτζιας, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν συναντηθεί πριν το ταξίδι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κύπρο. Οι γνώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών και κυρίως η εμπειρία του στο Κυπριακό κυριάρχησαν στο τετ α τετ των δυο αντρών. 

Έτοιμοι για τη συγκρότηση ΚΟ

Τα πρόσωπα που θα καλύψουν τις θέσεις των δυο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και του Διευθυντή αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση των «11» σήμερα στις 8 το βράδυ. Πληροφορίες αναφέρουν πως το αίτημα για τη συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν πρόκειται να σταλεί πριν την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Μάλιστα την Πέμπτη κατά πάσα πιθανότητα θα συνεδριάσει και η πρώτη ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις επομένως είναι πολύ πιθανόν να είναι η ημέρα των εξελίξεων. Με το αίτημα για τη νέα ΚΟ θα γίνει γνωστό και το όνομα του νέου φορέα ενώ σχεδιάζονται και οι πρώτες πολιτικές πρωτοβουλίες αλλά και οι εκδηλώσεις και οι περιοδείες ανά την Ελλάδα. Βασικός στόχος είναι να είναι έτοιμοι στη μάχη για τον προϋπολογισμό στη Βουλή και στοχεύουν στην υπουργική εμπειρία σε θέσεις «κλειδί» που κατείχαν στελέχη τους επί Τσίπρα. Εκεί θα γίνει και η πρώτη σύγκρουση με τους πρώην συντρόφους τους σε μια αναμέτρηση δυνάμεων απέναντι στην κυβέρνηση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA