Μενού
Δημήτρης Παπανώτας
Δημήτρης Παπανώτας | ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Η απομάκρυνση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ταξίδι του προέδρου στην Αμερική βρέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων στη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου.

Οι πληροφορίες θέλουν οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί ιερής συμμαχίας του ΝΑΤΟ, η πρώτη αντίδραση του κόμματος στην αντιπαράθεση Ιράν - Ισραήλ αλλά και το «θαύμα» που είχαν προκαλέσει εσωτερικές αντιδράσεις - με τον Γιώργο Τσίπρα να δηλώνει, δημόσια, σοκαρισμένος - συζητήθηκαν και μάλιστα ασκήθηκε κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Αυτές οι δηλώσεις κάνουν κακό στο κόμμα» φέρεται να είπε κορυφαίο στέλεχος, ενώ υπήρξαν φωνές που σχολίασαν ότι είναι εκτός των θέσεων του κόμματος με αιχμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει και τα «καμπανάκια» για αλλαγή της φυσιογνωμίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη συνεδρίαση δεν υπήρξε ένταση ή αντιπαραθέσεις, αλλά μηνύματα που εστάλησαν ώστε στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές να κλιμακωθεί  η δυναμική που έχει αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με ξεκάθαρο αφήγημα. Ωστόσο, ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά και πηγές της Κουμουνδούρου, διαψεύδουν ότι υπήρξε αυτή η συζήτηση ή κριτική στη συνεδρίαση προς το πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης Παπανώτα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απομάκρυνση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια απόφαση που είχε πάρει ήδη ο Στέφανος Κασσελάκης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα.

Θεωρώντας ότι είναι κρίσιμα αξιακό θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος αποφάσισε πως έπρεπε εκείνος να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και έτσι με το που προσγειώθηκε το αεροπλάνο και βρέθηκε στην Κουμουνδούρου, γνωστοποίησε την απόφασή του στους συνεργάτες του και έκανε την ανάρτηση στα social media.

Βέβαια, δεν έλειψε η κριτική από στελέχη και προς όσους είχαν την ευθύνη για τον έλεγχο των βιογραφικών, της επαγγελματικής αλλά και κοινωνικής ζωής των υποψηφίων, καθώς εκτιμούν ότι θα έπρεπε να είχε γίνει καλύτερος έλεγχος. 

Και η υποψηφιότητα Μπελέρη στο τραπέζι

Στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου τέθηκε και το θέμα της υποψηφιότητας του Φρέντι Μπελέρη, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνουν πως πρέπει  να υπάρχει μια συμπαγής άποψη με αφορμή τις δηλώσεις του Κώστα Μπάρκα ότι «η αντίδραση για την υποψηφιότητα δεν έχει να κάνει με την προσωπικότητα του Φρέντι Μπελέρη ή με το τι έχει διεκδικήσει και πετύχει για τη μειονότητα στην Αλβανία. Έγκειται στο ότι ο κ .Μητσοτάκης εργαλειοποιεί ένα ζήτημα, το οποίο αφορά στην υπεράσπιση της εθνικής μειονότητας στην Αλβανία». 

Η παρουσίαση των 42

Σήμερα, Παρασκευή (19/2), το απόγευμα αναμένεται να παρουσιαστούν τα ονόματα των 42 ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ψηφοδέλτιο θα είναι οι 35 που έχουν ήδη ανακοινωθεί - στη θέση του Δημήτρη Παπανώτα θα είναι ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, διδάκτωρ Βιολογίας, μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις - οι νυν ευρωβουλευτές Αρβανίτης - Κουντούρα αλλά και ακόμη τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας που είναι επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Στην ομιλία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει το στίγμα της μάχης για τις ευρωεκλογές και, σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμμή στην οποία θα κινηθεί, θα έχει κατά κύριο λόγο θετικό πρόσημο, με προτάσεις και λύσεις για την ανατροπή.

Το πρωί του Σαββάτου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει τη μεγάλη του περιοδεία σε 26 νησιά, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Δευτέρα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί Σύρο, Πάρο, Νάξο, Αμοργό, Αστυπάλαια, Χάλκη, Σύμη, Καστελόριζο, Ρόδο, Τήλο, Κω, Κάλυμνο, Λέρο,  Αγαθονήσι, Λειψούς, Αρκιούς, Πάτμο, Ικαρία,  Φούρνους, Σάμο, Χίο, Ψαρά,  Μυτιλήνη,  Άι Στράτη,  Λήμνο και Σκύρο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA