Μενού
konstantinos sidiropoulos
Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος | Facebook/Κωνσταντινος Σιδηροπουλος
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες ήταν σήμερα οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να θέσει εκτός ευρωψηφοδελτίου του κόμματος τον Δημήτρη Παπανώτα.

Την θέση του, όπως ανακοίνωσε το MEGA, παίρνει ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος είναι διδάκτορας Βιολογίας, ζωγράφος, ποιητής και μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις. Είναι γιος του απόστρατου στρατηγού, Θόδωρου Σιδηρόπουλου και της πρώην υπουργού, Κατερίνας Παπακώστα και ήταν υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής για τις προκριματικές της ερχόμενης Κυριακής.

Η απόφαση Κασσελάκη για Παπανώτα

Με ανάρτησή του στα social media o Στέφανος Κασσελάκης γνωστοποίησε την απόφασή του για τον Δημήτρη Παπανώτα.

«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δημήτρης Παπανώτας: Τι προηγήθηκε της απόφασης του Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήρθε μετά τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για τις κακοποιημένες γυναίκες και την έμφυλη βία, που είχε προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, σήμερα υπήρξε επίσημη παρέμβαση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος της Σοφίας Μπεκατώρου, δημιουργού του «ελληνικού MeToo», που υπογράμμισε πως βρισκόταν σε επαφή με το κόμμα και περίμενε την αντίδραση του κόμματος για τις δηλώσεις Παπανώτα.

Η Σοφία Μπεκατώρου απάντησε στις δηλώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θα απαντήσω στη δήλωση του κ. Παπανώτα ότι με απόλυτους αριθμούς ότι 238.476 γυναίκες κακοποιούνται σωματικά ή και σεξουαλικά από σύντροφο/ σύζυγο κατά τη διάρκεια του έτους. Δηλαδή 653 γυναίκες κάθε μέρα. Δεν φανταζόμαστε πράγματα έχει έρθει η ώρα που πρέπει να φροντίσουμε να παρθούνε λύσεις. Ελπίζω ότι θα φροντίσει το ίδιο το κόμμα να σταθεί όπως πρέπει.

 

Περιμένω να κάνει και αυτό την κίνησή του διότι πράγματι δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι μόνο έχουν απαρχαιωμένες αλλά είναι και οι προσωπικές τους απόψεις.

Ερωτηθείσα αν θα πρέπει ο Δημήτρης Παπανώτας να βγει από το ευρωψηφοδέλτιο, η Σοφία Μπεκατώρου απάντησε:

«Δεν μπορώ να το αποφασίσω εγώ όμως σε μια ομάδα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι να μπορούν να σταθούν με γνώση, με το αίσθημα για το κοινό καλό και να μην στρουθοκαμηλίζουμε.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA