Μενού
kasselakis ko syriza
Ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. | ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να παραπέμψει προς διαγραφή τους Στέφανο Τζουμάκα, Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Φίλη και Δημήτρη Βίτσα συζητήθηκε σήμερα (27/10) στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, που διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να ζητηθεί η γνωμοδότηση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προβλέπει το καταστατικό. Στη συνέχεια αναμένεται η εκ νέου συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σημερινή συνεδρίαση έγινε η προδικασία, δηλαδή ορίστηκαν οι 4 τριμελείς επιτροπές, μία για κάθε περίπτωση στελέχους. Οι επιτροπές θα μελετήσουν τους φακέλους και θα αρχίσουν συνεντεύξεις με τους μάρτυρες, που ενδέχεται να ζητήσει η κάθε πλευρά. Να σημειωθεί ότι το κάθε στέλεχος που παραπέμφθηκε προς διαγραφή από τον Στέφανο Κασσελάκη, έχει τη δυνατότητα να προτείνει από δύο έως τρεις μάρτυρες.

Όταν ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, το τριμελές γραφείο θα εισηγηθεί στην ολομέλεια της Επιτροπής Δεοντολογίας την ποινή, αν και εφόσον πρέπει να επιβληθεί, αφού προηγουμένως κοινοποιηθεί η γνωμοδότηση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Δεοντολογίας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αποφάσισε με πλειοψηφία 10 - 5 την παραπομπή στην Κεντρική Επιτροπή των υποθέσεων των Στέφανου Τζουμάκα, Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα.

Σύμφωνα με το Καταστατικό και τον Κανονισμό Λειτουργίας της Επιτροπής Δεοντολογίας, παραπομπή στην Κ.Ε για έκφραση γνώμης γίνεται μόνο για την περίπτωση επιβολής των ποινών: α) της αναστολής της κομματικής ιδιότητας μέχρι ένα έτος και β) της διαγραφής.

Πήγες της Κουμουνδούρου σχολίασαν ότι δεν τοποθετούνται επί εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων, πολλώ δε μάλλον πριν λάβουν επίσημα γνώση του σχετικού διαβιβαστικού εγγράφου της Επιτροπής Δεοντολογίας. Πρόσθεσαν δε, ότι σε κάθε περίπτωση θα τηρηθούν απαρέγκλιτα το Καταστατικό και ο Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (26/10) πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ και η διαδικασία διεξήχθη σε θερμό κλίμα.

Συνάντηση με Τσακαλώτο

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, εμφανίστηκε ενωτικός, τονίζοντας ότι θα κάνει την αυτοκριτική του. Είχε προηγηθεί και η συνάντηση του νέου προέδρου του κόμματος με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Είχα μια συζήτηση με τον πρόεδρο σε πολύ καλό κλίμα. Του είπα ότι για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε να κάνουμε σχέδια σε καλό κλίμα όσο υπάρχουν απειλές για διαγραφές. Με άκουσε νομίζω και είπε ότι θα μεριμνήσει», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το τετ α τετ που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλω πειθαρχία στις εμφανίσεις σας στα ΜΜΕ και όποιος θέλει κάτι να πει, έχει το ελεύθερο να τα λέει στα όργανα του κόμματος σύμφωνα με το καταστατικό», ήταν η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη στον πρώην υπουργό Οικονομικών.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA