Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ενδεχόμενο το υψηλό κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ενώ το κόστος των καυσίμων και ο πληθωρισμός στο κλάδο έχουν μειωθεί, να ενέχει πρακτικές αισχροκέρδειας, μπαίνει στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης, που δηλώνει αποφασισμένη να μην επιτρέψει τέτοια φαινόμενα σε βάρος των πολιτών. 

Σε συνέχεια του παραθύρου για κυβερνητική παρέμβαση που άνοιξε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αύριο το απόγευμα (11/7) έχει προγραμματιστεί στο Μέγαρο Μαξίμου διυπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκερτσου και του Υφυπουργού στον πρωθυπουργό Θανάση Κοντογεωργη που έχουν την αρμοδιότητα συντονισμού του κυβερνητικού έργου, πιθανόν του Υφυπουργού Οικονομικών Θάνου Πετραλιά και εκπροσώπων της Ένωσης Ακτοπλοων, προκειμένου να γίνει συζήτηση επί των εισιτηρίων «φωτιά».

Εφόσον διαγνωστεί ζήτημα αισχροκέρδειας, παρέμβαση της κυβέρνησης όπως μεταφέρουν κυβερνητικές πηγές θα είναι ζήτημα το πολύ μιας εβδομάδας.

Αν και προς ώρας δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι στο τραπέζι βρίσκονται προς εφαρμογή μέτρα που έχουν ήδη εφαρμοστεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων κλάδων.

Δηλαδή, η φορολόγηση υπερκερδών είτε ένα πλαφόν στο περιθώριο κέρδους με βάση αναφοράς μια συγκεκριμένη ημερομηνία.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA