Μενού
karamanlis
Ο Κώστας Καραμανλής. | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Δικογραφία που αφορά στον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και την τραγωδία στα Τέμπη διαβιβάστηκε στη Βουλή, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Αθανάσιος Μπούρας.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μεταδίδει ότι η δικογραφία, που διαβιβάστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης σύμφωνα με το νόμο περί «ποινικής ευθύνης υπουργών», σχετίζεται με μήνυση που υπέβαλε εναντίον του Κώστα Καραμανλή, τραυματίας του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη.

Να σημειωθεί ότι την προσεχή Τετάρτη θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών», μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλαν 64 βουλευτές της Nέας Δημοκρατίας.

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε η συνεδρίαση να αρχίσει στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης.

Η συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής θα διεξαχθεί σε τέσσερις κύκλους ομιλητών βουλευτών, κατά αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων τους.

Συζήτηση για τα Τέμπη

Επιπλέον, το λόγο θα λάβουν όσοι πολιτικοί αρχηγοί θελήσουν να τοποθετηθούν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει υπουργός ο οποίος θα οριστεί. Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος συνολικά 41 βουλευτές.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA