Κόλαφος η νεότερη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών προς τη Βόρεια Μακεδονία για τις απανωτές επικοινωνιακές παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από πολιτικά στελέχη, και πλέον πρόσφατα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας.
Το ΥΠΕΞ αναφέρει συγκεκριμένα πως «Η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας συνεχίζει να παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Επιπλέον, επιστρέφει σε ενέργειες του παρελθόντος που υποδηλώνουν αλυτρωτική διάθεση και πλήρη άγνοια της ιστορίας».
Σχετικά με τα λεγόμενα του Γιώργου Γεραπετρίτη στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίστηκε πως «Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έθεσε ήδη αναλυτικά υπ’ όψιν των ομολόγων του τις σχετικές παραβιάσεις και θα συνεχίσει να το πράττει».
«Επιπλέον, το θέμα τίθεται σε διεθνές επίπεδο εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης. Η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας απομακρύνεται καθημερινά όλο και περισσότερο από τις σχέσεις καλής γειτονίας που αποτελούν τον πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου», υπογραμμίζεται.
- Ο Τραμπ έκανε τη νύχτα - μέρα: Η ανύπαρκτη ιστορία που παρουσίασε ως πραγματικό γεγονός
- Η νέα ημερομηνία των εκλογών, η εκτίμηση του Ανδρουλάκη και τα καλά νέα για το βουνό των Θεών
- Οι κοσμογονικές αλλαγές στον ΑΝΤ1 και η «Σιδηρία Κυρία» που βρίσκεται μια ανάσα μακριά
- Ένας κεντρικός χαρακτήρας της Οδύσσειας του Νόλαν δεν υπάρχει πουθενά στον Όμηρο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.